Connect with us
România, în Scenariul 4 al COVID-19. Ce măsuri vor lua autoritățile

Știri

România, în Scenariul 4 al COVID-19. Ce măsuri vor lua autoritățile

România se apropie cu pași repezi de scenariul 4, iar autoritățile vor lua o nouă serie de măsuri pentru a preveni răspândirea infecției cu noul tip de coronavirus. Ministrul Sănătății a făcut deja anunțuri în acest sens și a precizat că o nouă ordonanță de urgență va fi publicată în scurt timp.

România, în Scenariul 4 al COVID-19. Ce măsuri vor lua autoritățile

În prezent avem peste 1700 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, iar odată cu depășirea pragului de 2001 cazuri România intra în scenariul 4. Pentru români asta înseamnă că vor apărea noi reguli care vor trebui respectate cu strictețe pentru a putea reduce rata de răspândirea a acestui virus.

Iată câteva dintre principalele măsuri care ar putea fi luate odată ce România intră în scenariul 4:

1.Izolarea şi tratamentul cazurilor de COVID-19 în centrele desemnate, cât şi în spitalele şi secţiile de boli infecţioase de pe raza judeţului afectat. Mai exact:

  • cazurile grave şi critice în spaţii de izolare cu presiune negativă şi secţiile de boli infecţioase din centrele desemnate
  • cazurile moderate în spaţii de izolare obişnuite
  • cazurile uşoare: izolate şi tratate la domiciliu

Nelu Tătaru a precizat că se va schimba și meteodologia de testare. „Nu vor mai fi testați doar cei din carantină sau contacții unor persoane infectate, ci toți cei care prezintă simptome. Se ia în calcul și momentul în care personalul medical infectat, dar asimptomatic, să rămână în spital și să trateze bolnavii”, declara într-un interviu acordat Digi24, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

2. Transferul pacienţilor cu alte boli infecţioase din spitalele şi secţiile de infecţioase către alte spitale, secţii de alte specialităţi

3. Detaşarea medicilor cu specialitatea boli infecţioase din spitale care nu au secţii de boli infecţioase

4. Rețeaua spitalicească ar putea fi extinsă prin construcţii temporare sau utilizarea unor imobile care pot fi adaptate acestui scop.

5. Implementarea planului de pandemie

Când va fi vârful epidemiei de coronavirus în România

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a vorbit despre vârful epidemiei de coronavirus din România, care va avea loc la jumătatea lunii aprilie, conform estimărilor specialiștilor.

„Dacă avem un vârf lin, atunci avem şi o cădere mai lină, cu posibilitatea unui vârf mai mic în toamnă, dar deja suntem imunizaţi ca şi indivizi şi atunci el va fi un vârf foarte mic, având în vedere că poate în şase luni vom avea şi acel vaccin. Dacă avem un vârf foarte ascuţit, atunci vom avea şi efecte nefaste, cu cazuri critice şi cu destul de multe decese” a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit Digi24.ro.

Medicul Alexandru Rafila a precizat că este posibil ca România să fie în scenariul 4 chiar de mâine.

„Nu vreau să inducem o stare de panică, pentru că nu avem motive. Trebuie să ne comportăm în așa fel încât să limtăm transmiterea acestei boli. Cazurile noi care apar sunt într-un trend așteptat care va face ca mâine, cel mai probabil, să ajungem la depășirea acelei cifre de 2.000 de cazuri care este considerată pragul pentru nivelul 4 de alertă. S-ar putea întâmpla și marți, dar cred că mai probabil mâine”, a precizat Rafila la digi24. 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top