Connect with us
România intră în carantină de noapte. Măsuri drastice în vigoare de săptămâna viitoare

Știri

România intră în carantină de noapte. Măsuri drastice în vigoare de săptămâna viitoare

Începând de luni, 9 noiembrie, România intră în carantină de noapte. Joi, 5 noiembrie, au fost înregistrate aproximativ 10.000 de cazuri noi de infectare cu noul virus. În acest context, autoritățile au anunțat măsuri drastice. Șeful statului a organizat o conferință de presă în care a vorbit despre o serie de reguli ce vor fi instituite în țara noastră începând cu săptămâna viitoare.

România intră în carantină de noapte

Din nefericire, inevitabilul s-a produs. Românii se temeau că ne vom întoarce la un lockdown și asta s-a și întâmplat. De săptămâna viitoare, țara noastră intră în carantină de noapte. Autoritățile au impus o serie de măsuri drastice pe care le-au justificat prin explozia numărului mare de infectări cu noul virus.

Deocamdată, aceste măsuri sunt la nivel de propuneri ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență și urmează să fie aprobate prin Hotărâre de Guvern.

Joi seară, în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Cotroceni, șeful statului, Klaus Iohannis a declarat că măsurile care s-au luat până acum nu sunt suficiente, și că este nevoie de măsuri mai ferme pentru controlarea pandemiei.

Noile măsuri luate de CNSU urmează să fie aprobate prin Hotărâre de Guvern. Vor intra în vigoare de luni, 9 noiembrie, pentru o perioadă de 30 de zile.

Măsuri drastice pentru români

Masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise și închise

Se interzice circulația persoanelor între 23.00 și 05.00
Excepție: deplasare în scop medical, deplasare în scop profesional. Pentru îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie
pentru deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei

Ieșim în intervalul 23 – 5 cu:
– legitimația de serviciu
– adeverința eliberată de angajator
– sau o declarație pe propria răspundere

Declarația pe propria răspundere va cuprinde:
– numele și prenumele
– data nașterii
– adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale
– motivul deplasării
– data completării
– semnătura

Se interzic aniversările, petrecerile în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private
Activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, a târgurilor, bâlciurilor va fi suspendată
Activitatea operatorilor economici, interzisă între 21 și 5. Excepție: farmaciile, benzinăriile, cei care livrează la domiciliu

Telemunca/munca la domiciliu devin obligatorii sau dacă nu se poate, programul de lucru va fi decalat pentru angajați (vor începe/termina la diferență de min. 2 ore).

România se apropie de 10.000 de cazuri

Până ieri 5 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 276.802 de cazuri de persoane infectate cu noul virus. În total 191.085 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.714 cazuri noi de persoane infectate cu noul virus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2.039 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În intervalul 04.11.2020 (10:00) – 05.11.2020 (10:00) au fost raportate 121 decese (68 bărbați și 53 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top