România, lovită de FENOMENE EXTREME. Avertisment lansat de specialiştii ANM

02.12.2017
România, lovită de FENOMENE EXTREME. Avertisment lansat de specialiştii ANM

ANM anunţă ploi însemnate cantitativ în sud-estul ţării, predominant ninsori şi strat de zăpadă în vest, nord, centru şi la munte şi intensificări ale vântului de sâmbătă, de la ora 18:00 până duminică, la ora 23.00.

„În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (2/3 decembrie), în Dobrogea şi jumătatea estică a Munteniei va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 35 l/mp. Începând din dimineaţa zilei de duminică (3 decembrie) aria precipitaţiilor se va extinde treptat dinspre sud-vestul teritoriului şi va cuprinde majoritatea regiunilor”, precizează meteorologii.

De asemenea, în Banat, Crişana, Maramureş, nordul Moldovei şi local în Transilvania şi la munte vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi în masivele vestice ale Carpaţilor Meridionali. Izolat se va semnala polei.

„Cu precădere pe parcursul zilei de duminică (3 decembrie), vântul va avea intensificări temporare, în regiunile sudice cu viteze de 50…55 km/h, iar în zona montană, mai ales pe creste vor fi rafale de peste 60…70 km/h, viscolind şi spulberând zăpada”, menţionează ANM.

Instituţia consemnează şi că pe parcursul nopţii de duminică spre luni (3/4 decembrie), precum si în timpul zilei de luni (4 decembrie), local şi temporar vor fi intensificări ale vântului, mai ales la munte, unde rafalele vor depăşi 60 – 70 km/h, iar pe creste 80 – 90 km/h, spulberând zăpada.

Citește și Proteste pe 1 decembrie! Mai multe autocare cu simpatizanți PSD au ajuns în Capitală pentru parada de 1 Decembrie

Mai mulți simpatizanți PSD au ajuns, vineri dimineață, cu autocarele în Capitală din diferite județe din țară, oamenii declarând că au venit pentru a participa la parada de Ziua Națională și că s-au organizat singuri.

De la Constanța a ajuns, vineri dimineață, un autocar inscripționat cu semnul electoral PSD, în care erau aproximativ 100 de persoane.

Proteste 1 decembrie. “Am venit pentru că sunt româncă. Și pentru că este ziua noastră. Nu vreau să-l fluier pe Iohannis pentru că este român ca mine, președintele țării, și îl respect. Pe la 4 și jumătate am plecat din Constanța. Am venit pe banii mei. Mă întorc când se termină parada”, a declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, Anica.

“Am venit de la Constanța. Am plecat pe la 4.30-5.00. Am venit la demonstrație, să vedem parada, nu am văzut-o pe viu prea curând și am venit să o văd. Când se termină, venim toți la autocar și plecăm. Noi, pensionarii, ne-am strâns și am venit aici. Pe banii noștri. Noi plătim autocarul”, a mai spus, pentru MEDIAFAX, George, pensionar.

“Am venit pentru că e ziua României, e o zi importantă și vrem să vedem parada. Nu ne-a organizat nimeni. Noi, din proprie inițiativă, am vrut să venim și noi la București să vedem parada. Iubim Armata Română, ne iubim țara și suntem patrioți. E o sărbătoare mare. Nu sunt membră PSD”, a declarat, pentru MEDIAFAX, o femeie.

Proteste 1 decembrie. Am venit de la Petrila, pentru Ziua Națională a României. Vrem să participăm și noi la parada portului popular. Sunt membru de partid, PSD. Ne-am mobilizat noi, mai multe persoane și am zis că vrem să venim la București pentru a participa la această paradă. Fiecare ne-am plătit transportul, cam undeva la 100 de lei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Lucian.

Proteste de Ziua Naţională. Se pregătesc huiduieli pentru „penalii” prezenți la parade
Mai multe proteste sunt anunţate pe reţelele de socializare, pentru vineri, de Ziua Naţională, la Arcul de Triumf, unde va avea loc parada militară, dar şi în Piaţa Victoriei din Bucureşti, precum şi în Alba Iulia.

Primul protest este anunţat pentru ora 9:00, la Arcul de Triumf, sub titlul „Ne cerem ţara înapoi nextlevel”.

„A venit vremea să ne onorăm eroii. Să ne amintim sacrificiile soldaţilor noştri. Să onorăm, încă o dată, precum în fiecare seară în care am ieşit în stradă, drapelul naţiunii şi însemnătatea lui din istorie şi din conştiinţa ţării. A venit vremea să onorăm ţara. Va fi 1 Decembrie, ziua noastră a tuturor. NU VREM SA FIM CONDUSI DE HOȚI !!”, afirmă organizatorii.

Citește și ”Ce se ascunde în spatele mesajului SUA. Tillerson a aflat informații despre Dragnea chiar de la vârful PSD”

Proteste 1 decembrie. Aceştia fac un apel la participanţi să nu huiduie pe durata paradei: „Avem rugămintea ca pe toată durata paradei să NU huiduiţi sau să strigaţi sloganuri. Armata Română şi aliaţii săi merită salutul nostru de ONOARE. Dupa paradă, NE CEREM TARA INAPOI… #nextlevel !!”.

Tot la Arcul de Triumf, este anunţat un protest începând cu ora 10:00, sub titlul „Bucureşti: Fără politicieni penali la Parada Militară”.

„Pe 1 decembrie nu dorim politicieni cu probleme penale să participe la Parada Militară de Ziua Naţională a României din Bucureşti! Nu vă acceptăm la această zi specială pentru România! Veţi fi huiduiţi de românii care muncesc pentru ţară! Voi aţi furat şi aţi distrus ţara! Voi veţi plăti!”, scriu organizatorii.

Parada militară de Ziua Naţională a României este programată să înceapă la ora 11:00.

Proteste 1 decembrie. La paradă va lua parte preşedintele Klaus Iohannis. Şi premierul Mihai Tudose a spus luni că va fi prezent la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf. Invitaţiile pentru oficialii care să asiste din zona de protocol la paradă au fost făcute de către Administraţia Prezidenţială. Spre deosebire de anul trecut, Klaus Iohannis le-a trimis de această dată invitaţii şi lui Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea atât la paradă, cât şi la recepţia care va avea loc seara la Cotroceni. Până acum, Tăriceanu, Dragnea şi Tudose au anunţat că nu vor participa la recepţie. Despre prezenţa la parada militară, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor nu au spus nimic şi nici dacă ar urma să participe la alte evenimente organizate în ţară.

Tot pe 1 Decembrie mai este anunţat un nou protest în Piaţa Victoriei, de la ora 18:00, sub titlul „România moare”. De altfel, organizatorii, care spun că vor fi proteste în mai multe oraşe din ţară, au lansat şi site-ul romaniamoare.ro

Proteste 1 decembrie. „România Moare. Moare în fiecare zi: prin distrugerea justiţiei; prin măsurile fiscale care distrug motoarele dezvoltării economiei; prin cei numiţi pe criterii politice în funcţii, prin cei lipsiţi de competenţă şi moralitate; prin atacurile asupra celor care vor să schimbe ceva: jurnalişti, ong-uri sau de simpli cetăţeni; prin asediul valorilor europene; prin asediul asupra instituţiilor create cu eforturi uriaşe şi sacrificii ale populaţiei; ne mor bătrânii şi copiii lipsiţi de măsuri eficiente în sănătate; ne mor tinerii lipsiţi de educaţie; ne mor românii de dor, obligaţi să muncească în alte ţări. Refuzăm să fim complicii acestei trădări, acestei crime, prin tăcerea noastră. Pe 1 Decembrie ne strângem în Piaţa Victoriei precum şi în pieţele din toate oraşele ţării pentru a spune: VREM O ROMÂNIE A DREPTĂŢII ŞI PROSPERITĂŢII!”, este apelul organizatorilor.

Şi la Alba Iulia este anunţat un protest de la ora 12:00, sub titlul „Alba Iulia: Fără politicieni penali la Parada Militară”.

Citește și Cel mai bun vin fiert. Iată reţeta pe care puţini o ştiu