Connect with us

Știri

Românii au prins gustul zborului cu avionul. Statistica INS pe primele 6 luni ale anului

Tot mai mulți români aleg avionul ca mijloc de transport. Conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), numărul celor care au ales să se deplaseze pe cale aeriană e în creștere cu 7,5%.

Transportul rutier a crescut cu 13,8%

Transportul rutier de pasageri a crescut în primul semestru al acestui an cu 13,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar cel aerian a avut un avans de 7,5%, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Numărul pasagerilor care au călătorit cu avionul în primele şase luni ale anului a fost de 9,944 milioane, din care 86,6% au fost înregistraţi în cazul curselor internaţionale.

În schimb, transportul feroviar de pasageri a înregistrat o scădere cu 2,7% în privinţa numărului de pasageri transportaţi. O scădere, cu 23,4%, s-a înregistrat şi în cazul transportului pe căi navigabile interioare, pentru care au optat 49.000 pasageri. În transportul maritim nu au fost înregistraţi pasageri în această perioadă.

În ceea ce priveşte transportul public local, din totalul pasagerilor transportaţi, 58% au călătorit cu autobuze şi microbuze.

CITESTE SI: Protest împotriva referendumului pentru familie. Cine participă

Continue Reading
You may also like...

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top