Connect with us
Românii beau din ce în ce mai mult alcool: cine sunt cei mai mari băutori

Știri

Românii beau din ce în ce mai mult alcool: cine sunt cei mai mari băutori

Când vine vorba de cifre la nivel național, iată că românii au început să bea din ce în ce mai mult alcool. Media națională este de 2.5 litri de alcool lunar pe persoană. Aici intră cantități de bere, vin , țuică, rachiu natural consumat în 2018.

Românii beau din ce în ce mai mult alcool: cine sunt cei mai mari băutori

Din cauza pandemiei sau din orice alt motiv, românii beau din ce în ce mai mult alcool. Statisticile oficiale publicate de cotidianul național Jurnalul arată că per persoană consumul mediu național lunar de alcool se află în creștere.

Cifrele au fost analizate de INS în ceea ce privește consumul de alcool din anul 2018 incluzând bere, vin, țuică, rachiuri naturale. Rezultatul a dus la 2.66 litri de alcool per persoană lunar la nivel național.

De asemenea, datele privind consumul pe regiuni au relevat faptul că oltenii consumă cel mai mult alcool lunar. Aici cifrele vorbesc de 3.9 litri lunar de persoană – consum maxim la nivel național. Oltenii sunt urmați de moldoveni cu 3.3 litri lunar de persoană și apoi de centrul țării cu 2.6 litri lunar de persoană.

Minimele naționale s-au înregistrat în regiunile de Vest, Sud-Muntenia și București-Ilfov cu 2.1 litri lunar de persoană. Contrar glumelor vehiculate online, nu moldovenii beau cel mai mult.

De asemenea, este interesant de menționat că deși ardelenii sunt faimoși pentru pălinca lor de casă, aceștia nu consumă atât de mult încât să fie primii în top. Despre olteni nici nu se zicea că beau așa de mult, iar aceste cifre dau totul peste cap.

De ce beau românii? De bucurie, de supărare, de plăcere sau pentru a se relaxa? La acest răspuns va trebui să ne gândim în continuare, dar mai ales să analizăm ce efect are alcoolul asupra organismului nostru în fiecare zi.

Ce părere aveți despre această știre inedită?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top