Știri

Românii din Spania, disciplinați și responsabili

Lucrurile par să se îmbunătățească în Spania. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate cu 74 de decese mai puține decât în ziua anterioară. Ambasadorul Spaniei în România a vorbit pentru Digi24 despre situația actuală, dar și despre românii care muncesc acolo.

Românii din Spania, disciplinați și responsabili. Ce spune ambasadorul Manuel Larrotcha?

Românii plecați la muncă în Spania primesc laude din partea lui Manuel Larrotcha. Conform lui, comunitatea de români este una foarte muncitoare, foarte bine integrată, dar și responsabilă. Astfel, românii au înțeles seriozitatea situației și că trebuie să se supună măsurilor impuse de autoritățile spaniole și luptă și ei împotriva coronavirusului.

Ambasadorul a menționat că se bucură de susținere și încurajări din partea țărilor cu care au o relație bună și în special din partea națiunilor europene. Și Ministerul de Externe din România le-a transmis spaniolilor un mesaj  încurajare și consolare pe contul de Facebook. De altfel, a fost lăudat gestul făcut de președintele Klaus Iohannis.

„Aș vrea să spun că am apreciat foarte mult gesturile și mesajele de susținere din partea președintelui României, dl Iohannis, care a avut zilele trecute ideea să proiecteze culorile steagului spaniol pe pereții Palatului Cotroceni. Acesta a fost un gest foarte apreciat.”

În ceea ce privește Spania, aceasta pare să facă față situației. Ambasadorul susține că, deși țara se află într-o situație critică și virusul s-a răspândit rapid, Spania beneficiază de un sistem medical de top. Autoritățile spaniole au cumpărat din străinătate materialele necesare și în prezent, au început și producția internă.

De altfel, și economia spaniolă a fost afectată, dar Spania are în vedere un plan de relansare. Guvernul spaniol a adoptat câteva măsuri în acest sens, punând la dispoziție 200 de miliarde de euro pentru nevoile imediate și urgente.

„Deși încă ne luptăm cu virusul și cu situația actuală, ne gândim deja și la viitor. Știm că este nevoie de un început nou pentru economia noastră și ca să facem bine acest lucru trebuie să fim conștienți că avem de a face cu o problemă globală, cu o dimensiune europeană specifică.”, a mai declarat Manuel Larrotcha.

 

 

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More