Sanatate

Ministrul Economiei: „4-5 echipe lucrează pentru a produce ventilatoare”

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că mai multe echipe lucrează pentru a produce ventilatoare. Astfel, producția în țara noastră ar putea începe în câteva săptămâni.

Ministrul Economiei: „4-5 echipe lucrează pentru a produce ventilatoare”. Cine sunt marile companii care se implică în producție?

Virgil Popescu a declarat că economia românească nu a gestionat bine situația. Așadar, în acest moment, țara noastră nu are un producător de echipamente medicale.

„Acest ventilator, care este vital nu numai în tratarea acestui coronavirus, a acestei pandemii,  practic este necesar în orice spital din România. Eu sunt optimist, se lucrează, cred că sunt vreo 4-5 echipe la nivel național, care lucrează separat. La mine se strâng mai multe informaţii de la aproximativ toate echipele.”, a spus Ministrul.

Astfel, Dacia Renault, Ford sau alte companii din industria auto lucrează în prezent pentru a produce ventilatoare mecanice. Mai există şi un grup la Academia Tehnică Militară care lucrează în acest sens şi speră că va produce un ventilator de concepţie românească de succes.

El a menționat că există și un ventilator care încă nu a fost omologat, iar grupul de la Timişoara, tot împreună cu o parte din industria auto, lucrează la îmbunătățirea lui.

De asemenea, la Târgu Mureș se iau ultimele măsuri pentru un ventilator ce mai apoi va fi omologat. Acesta a fost deja testat pe un plămân artificial. În această producție s-a implicat, de curând, și un producător din București. Acesta are în vedere realizarea unui ventilator care poate fi folosit atât în spitale, în zona de ATI, legat la instalaţia de oxigen a spitalului, cât şi separat, cu o instalaţie de oxigen la patul oricărui bolnav.

„Nu vreau să dau pronosticuri. Eu sunt convins că vom avea cât de curând un ventilator concepţie românească în România. După care, va trebui să ne gândim foarte serios şi să avem şi o producţie românească de ventilatoare. Eu cred că este vorba de săptămâni”, a mai afirmat ministrul Economiei.

Virgil Popescu a mai declarat că este în contact permanent cu toți cei care produc ventilatoare. De altfel, procesul este unul greu, care necesită multă atenție, pentru că în joc este vorba de viețile unor persoane. Toți producătorii vor să se asigure că produsele sunt de cea mai bună calitate, iar medicii ATI-işti lucrează cu fiecare echipă.

 

 

 

Vezi comentarii

  • cred ca a venit timpul sa va blochez notificarile ! ca spuneti numai prostii ! de populatia infometata si de jandarmii care bat lumea pe strada nu stiti sa spuneti nimic !numai tampeniile astora din guvern le publicati ! treaba vostra , dar sa stiti ca in curand o sa-i tragem in tzeapa , ca ne-am saturat si de ei si de jandarmi si de minciunile lor de c*** despre virusul **** ... ramaneti cu bine stimati redactori !

    Acest comentariu a fost editat deoarece conținea limbaj vulgar.

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More