Connect with us
Rugăciunea puternică pe care trebuie s-o rostești azi, de Aflarea Capului Sf. Ioan Botezătorul

Știri

Rugăciunea puternică pe care trebuie s-o rostești de Aflarea Capului Sf. Ioan Botezătorul

În fiecare an la data de 24 februarie se prăznuiește Întâia și a Doua Aflare a Capului Sfântului Ioan Botezătorul Este o sărbătoare marcată cu cruce neagră în calendar și toți creștinii ortodocși cinstesc această zi sfântă.

Rugăciunea puternică pe care trebuie s-o rostești azi, de Aflarea Capului Sf. Ioan Botezătorul

Potrivit Sfintei Evanghelii, Irod a poruncit tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, la cererea Irodiadei. Ioan Botezătorul era închis în castelul lui Irod de la Maherus. Ioan îl certase pe Irod pentru traiul lui cu Irodiada, care era soția fratelui său. Atunci Irodiada a sfătuit-o pe Salomeea, fiica ei, care dansase și plăcuse în mod special lui Irod, să ceară de la acesta capul Botezătorului ca rasplată.

Lui Irod îi era teamă că Ioan ar putea să învie, așa că nu a dat ucenicilor decât trupul sfântului, care a fost îngropat în Sevastia. Capul a fost îngropat de Irodiada în curtea sa, la mare adâncime.

Sfânta Ioana, femeia dregatorului lui Irod, este cea care a luat capul Sfântului Ioan Botezătorul din curtea Irodiadei și l-a îngropat la Ierusalim, în muntele Eleonului. Aceasta este considerată ca fiind prima aflare a sfântului cap.

Dupa un timp, un om foarte bogat a decis să își lase toată averea și să îl urmeze pe Hrstos, așa că s-a făcut monah luându-și numele de Inochenție. Ca monah, el și-a găsit loc chiar unde era îngropat capul Sfântului Ioan Botezătorul. El a cinstit cu evlavie acele sfinte moaște, apoi le-a îngropat la loc acolo unde le-a găsit.

Rugăciunea puternică pe care trebuie să o rostești azi pentru sănătate și spor în casă

Sfinte Prorocule Ioan, Înaintemergătorule și Botezătorule al lui Hristos, neputincioasă este mintea noastră în a-ți aduce laude după cuviință. Ci destul îți este ție lauda Mântuitorului Hristos, lângă al Cărui Tron mijlocești împreună cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Pentru aceasta, îți mulțumim și cu umilință te rugăm: tinde mâna cea îngerească și risipește norul gândurilor rele care ne copleșesc pe noi. Adu pace în inimile, casele și obștile noastre. Împacă-ne cu Dumnezeu și cu aproapele nostru. Spre fapte bune ne îndeamnă și cu boldul pocăinței trezește inimile noastre ca să pricepem prețul mântuirii noastre.

Învățătorule al pocăinței, dă-ne darul străpungerii inimii și lacrimi prin care să ne curățim de păcate și sufletele noastre mai albe ca zăpada să le albim. De fărădelegi și de cei puternici ai pământului, care strică rânduiala lui Dumnezeu, scapă-ne, prin rugăciunile tale. Sfinte Ioan Înaintemergătorule, tu, despre care Scriptura spune: „Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut și, înainte de a ieși din pântece, te-am sfințit și te-am rânduit proroc pentru popoare”, fii cu noi și ne luminează calea în acest veac întunecat și vrăjmaș cerului, ca, prin rugăciunile tale fiind păziți, înaintea lui Hristos, la Judecată, să dobândim partea cea de-a dreapta, împreună cu toți casnicii Săi. Amin.

Citește și: Calendar ortodox 24 februarie 2020. Cruce Neagră – Întâia şi a doua aflare a capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top