Știri

S-a dat lege pentru PENSIONARI! Guvernul a decis ce se întâmplă cu medicamentele!

Pensionarii care au venituri din pensie mai mici sau egale cu 900 de lei lunar vor beneficia de medicamente din sublista B, compensate cu 90%, indiferent dacă au venituri din alte surse, conform unei noi Hotărâri de Guvern.

Această nouă reglementare se va aplica de la 1 iulie, scrie economica.net. Implicit, de la aceeaşi dată, pensionarii cu venituri din pensie mai mici sau egale cu 900 de lei nu vor da medicului de familie declaraţii pe proprie răspundere în care îşi asumă faptul că nu realizează venituri din alte surse.

Finanţarea acestei măsuri este asigurată în proporţie de 50% din bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS) şi în proporţie de 40% din bugetul Ministerului Sănătăţii, prin transferuri către bugetul FNUASS.

În prezent, doar pensionarii care au venituri din pensie de maxim 700 lei/lună pot beneficia de această compensare, dar doar dacă nu au alte venituri.

Citește și: Anunț crucial pentru pensiile românilor! Decizia a fost luată în urmă cu scurt timp

Citește și: Ministrul Finanțelor anunț CRUCIAL despre pensii și impozite!

foto:turism.bzi.ro

Vezi comentarii

  • Ce a facut PSD-ul de cand a venit la guvernare? ( de cand a fost "ales" de cei 4 milioane de ignoranti? ). Nimic constructiv.
    Doar s-a certat, a mintit, a aburit creierele ignorantilor cu pensii mari, cu salarii mari, a emis, a demis, a permis, a remis, a hotarat soarta puscariasilor, a manipulat "greve", a dezbinat, construieste o moschee pentru organizatiile teroriste, varsa miliarde de euro in conturile evreilor illuminati furand de la spitale, de la scoli, de la banci si de peste tot, marindu-si doar salariile LOR, marind pensiile rusinoase, creand haos in tara, chemand ISIS si in Romania ca sa faca atentate, la porunca supremilor satanisti de illuminati, care detin puterea banilor si fiind responsabili de toate atrocitatile din Romania: cutremure provocate, darele mortii de pe cer, otravind apele, aerul, pamantul, hrana plina de otravuri din supermarketuri, chimicalele otravite din farmacii si spitale, omorarea copiilor in spitale, ca generatia viitoare sa nu mai existe, la comanda illuminatilor, care se cred Dumnezeu, cu putere deplina asupra vietii oamenilor din Romania si de pe intreg pamantul, tocmai pentru ca ei se inchina satanei si nu cred in Dumnezeu. Parlamentari, senatori, ministri, consilieri, primari, o apa si-un pamant, o pleava a societatii, care ar trebui starpita din radacina, nu adulata de neica nimeni, care s-a vandut pentru 50 de lei si o sacosa cu 2 carnati si un kil de ulei. In ce tara am ajuns sa traim !!!???!!!

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More