Connect with us

Știri

S-a descoperit rețeta exactă a parfumului Cleopatrei. Ingrediente WOW!

Cercetătorii au reușit să găsească rețeta exactă a parfumului Cleopatrei. Ingredientele sunt foarte puternice, iar parfumul nici nu se compară cu ce folosesc femeile în zilele noastre. Textura lui este extrem de lipicioasă și groasă!

S-a descoperit rețeta exactă a parfumului Cleopatrei. Ingrediente WOW!

Rețeta veche de 2000 de ani a fost reconstruită de arheologi. O săpătură de peste 10 ani de lângă Cairo arată că parfumul este de fapt un amestec gros și lipicios făcut din smirnă, cardamom, ulei de măsline și scorțișoară. Consistența parfumului este asemănătoare cu cea a uleiului de măsline, mult mai densă decât cea a parfumurilor din zilele noastre. Aroma sa este una dulce și extrem de pătrunzătoare. Probabil și din această cauză persistă mai mult.

Citește și: Ce PARFUM a purtat Prințesa Diana în ziua nunții sale! Ce alegere EXTRAVAGANTĂ

„Ce emotie sa simti un parfum care nu a mai fost mirosit timp de 2.000 de ani, era cel mai apreciat parfum al lumii antice”, a declarat profesorul Robert Littman, unul dintre asociatii acestui proiect.

Citește și: Prepara la tine acasa un exfoliant de corp cu cafea super eficient!

Oamenii de știință au reușit să reproducă rețeta parfumului Cleopatrei după ce au găsit câteva resturi într-o sticlă care ar fi aparținut reginei Egiptului Antic. Aceștia s-au ajutat și de rețete găsite în textele lumii antice. Potrivit profesorilor care au recreat acest parfum, se pare că el are un miros foarte plăcut și persistă mai mult decât cele din zilele noastre.

S-a descoperit rețeta exactă a parfumului Cleopatrei.

S-a descoperit rețeta exactă a parfumului Cleopatrei.

Proiectul acesta a durat aproximativ 10 ani, timp în care s-au făcut săpături și cercetări despre acest subiect. Acum o mostră din parfumul recrea se află la  Muzeul National Geografic din Washington.

Citește și: 5 lucruri pe care nu le știi despre untul de shea

Robert Littman, cel care a condus acest îndelungat studiu, a declarat că: „Acest parfum era un fel de Chanel no. 5 al Egiptului antic. Era cel mai prețuit parfum al lumii antice.” 

Continue Reading
You may also like...

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top