Connect with us
Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, în România ajunge a doua tranșă de vaccin Moderna

Știri

Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, în România ajunge a doua tranșă de vaccin Moderna

Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, România primește a doua tranșă de vaccin Moderna. Este vorba despre 21.600 de doze care vor ajunge în cursul acestei zile la Institutul Cantacuzino. Anunțul a fost făcut de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva coronavirusului.

România primește a doua tranșă de vaccin Moderna

Astăzi, 30 ianuarie 2021, în țara noastră va ajunge, pe cale terestră, a doua tranșă de vaccin Moderna împotriva coronavirusului. În primă fază dozele de vaccin vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar ulterior vor fi distribuite în centrele regionale de vaccinare.

Potrivit unui comunicat transmis de CNCAV, Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.

Reamintim faptul că prima tranșă de vaccinuri Moderna a ajuns în România pe 12 ianuarie, iar dozele nu au fost încă folosite. Este vorba despre 14.000 de doze care vor fi utilizate începând cu data de 1 februarie 2021.

Vaccinul Moderna împotriva coronavirusului se administrează în două doze la interval de 28 de zile.

S-a amânat vaccinarea persoanelor sub 65 de ani

CNCAV a anunțat vineri, 29 ianuarie 2021 amânarea vaccinării persoanelor sub 65 de ani. S-a recurs la această măsură pentru că nu sunt suficiente doze de vaccin. Facem precizarea că cei care au primit prima doză de vaccin nu vor fi amânați de la rapel.

Amânarea nu afectează persoanele de peste 65 de ani pentru care programarea la vaccin rămâne aceeași.

Restul care erau programați să primească prima doză în intervalul 30 ianuarie – 11 februarie sunt amânați pentru după data de 17 februarie.

Așa cum am mai spus, fiecare persoană va fi înștiințată prin SMS cu privire la data și intervalul orar la care a fost reprogramată pentru vaccinare. În acest sens va primi prin e-mail o nouă recipisă și va regăsi informațiile în secțiunea „Programările mele” din contul realizat în platforma de programare. De asemenea, noile date vor fi comunicate și telefonic, adaugă Comitetul de coordonare a vaccinării.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top