Connect with us
A început testarea care va arăta gradul de imunizare a populaţiei la infecţia cu SARS-CoV-2

Sanatate

A început testarea care va arăta gradul de imunizare a populaţiei la infecţia cu SARS-CoV-2

A început testarea, la nivel național, care va arăta gradul de imunizare a populaţiei la infecţia cu SARS-CoV-2. Anunțul a fost făcut ieri de către ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

A început testarea la nivel național

Potrivit ministrului Sănătăţii, testarea va arăta cam ce imunizare avem în acest moment şi poate previziona şi un eventual val doi pandemic. Nelu Tătaru spune că trebuie să ne obişnuim să convieţuim cu acest virus, cel puţin un an, doi. Testul de seroprevalență continuă, iar rezultatele vor veni la începutul lunii septembrie.

„A început acel test de seroprevalenţă şi au început recoltările de la diverse laboratoare din judeţe şi continuă această recoltare. În acest moment a scăzut ritmul, pentru că trebuie să gestionăm o a doua cocoaşă a primului val pandemic, dar acel test merge în continuare. Rezultatele vor veni la începutul lunii septembrie”, a precizat Tătaru, la Digi 24.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 47.053 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
26.128 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.716 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.151 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 594 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În intervalul 27.07.2020 (10:00) – 28.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 33 de decese (13 bărbați și 20 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Vrancea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 6 la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 decese la categoria de peste 80 de ani.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top