Connect with us
Află cum poți scăpa de stres cu ajutorul ceaiului. 12 tipuri de ceaiuri cu efect calmant

Sanatate

Află cum poți scăpa de stres cu ajutorul ceaiului. 12 tipuri de ceaiuri cu efect calmant

Alături de cafea, ceaiul este una dintre cele mai consumate băuturi. Pentru unii, această băutură înlocuiește chiar apa, iar ei o consumă pe parcursul întregii zile, în cantități foarte mari. Se știe că ceaiul are multe efecte benefice asemenea organismului nostru. Pe lângă faptul că energizează, tonifică, detoxifiază, ceaiul are și un efect calmant. Vom prezenta aici 12 tipuri de ceaiuri cu efect calmant.

Ceaiuri cu efect calmant

Unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri care au efect calmant este cel de mușețel. Pe lângă faptul că este considerat un remediu natural care combate greaţa şi indigestia, are şi proprietăţi de calmare a nervilor. Este indicat persoanelor agitate și nervoase mai mereu.

Ceaiul verde sau cel negru este considerat un ceai anti-stres datorită conţinutului de teanină, un compus care calmează nervii. Totuși, ceaiul verde conţine cafeină și poate înlocui cafeaua, motiv pentru care este recomandat să nu se bea seara, pentru că poate tulbura somnul.

Ceaiul de roiniţă este și el un remediu natural de tratare a stresului și chiar a depresiei cauzate de stresul din fiecare zi. Mai mult, acesta scade febra şi te linişteşte atunci când eşti răcit.

Ceaiul de sunătoare este și el folosit de ani buni ca un antidepresiv natural. Acesta vindecă stările nervoase, depresia, indispoziția și funcționează bine și pentru cei pesimiști.

Ceaiul de mentă este recomandat să  fie consumat seara, înainte de culcare. Acesta tratează durerile de cap, migrenele, deranjamentele stomacale cauzate de stări nervoase. Mai mult, băut mai des, întărește sistemul imunitar.

Ceaiul de tei este un remediu natural pentru stres şi insomnie. Despre ceaiurile cu flori parfumate se spune că sunt cele mai eficiente atunci când vine vorba de stres sau insomnie.

Ceaiul de păducel linişteşte şi vindecă inima. Aceste flori sunt apreciate ca fiind cel mai puternic medicament în tratarea bolilor de inimă şi a bolilor cardio-vasculare.

Ceaiuri cu efect calmant

Ceaiul de passiflora ajută foarte mult la tratarea problemelor de cap cauzate de prea mult stres. Mai mult, și femeile care au probleme cu durerile menstruale pot apela la aceste flori. Mai mult, se găsește sub formă de comprimate, însă are și efecte adverse: consumat în cantități mari, riscă să provoace somnolență.

Ceaiul de valeriană este tot un ceai cu efect calmant, dar care se folosește și ca sedativ. Valeriana este una din plantele cele mai apreciate pentru efectele calmante. Două, trei căni pe zi sunt suficiente pentru a combate insomniile nedorite. Consumat în exces, s-ar putea să simțiți mult prea multă oboseală, fără a-și mai face efectul așa cum trebuie.

Ceaiul de salvie și cel de măceșe tratează perfect răceala. Despre aceste două plante se spună că fac cu adevărat minuni, mai ales în sezonul de iarnă, când oamenii sunt mai sensibili și răcesc mai mult. În plus, calmează și durerile de cap sau cele de stomac.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top