Connect with us
Alexandru Rafila face noi declarații: ce locații se deschid

Sanatate

Al doilea val de îmbolnăviri. Când va veni? Răspunsul lui Rafila

Cândva, pandemia de coronavirus va fi depășită, iar virusul va dispărea dintre oameni. Cu toate acestea, experții au declarat că virusul se va reîntoarce, ulterior, până când nu va fi administrat populației un vaccin care să îl combată. Și Alexandru Rafila a vorbit despre un al doilea val de îmbolnăviri. El preconizează că va avea loc în cursul sezonului rece.

Al doilea val de îmbolnăviri. Când va veni? Răspunsul lui Rafila

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat că România va mai trece printr-o altă perioadă de criză generată de coronavirus. Astfel, este vorba de sezonul rece, când oamenii sunt mai expuși virozelor. De asemenea, elea sunt favorizate de temperaturile scăzute și se manifestă mai intens.

„Acest al doilea val, după opinia mea, va veni în cursul sezonului rece, spre sfârșitul toamnei. Așa cum sunt toate virozele respiratorii, în sezonul rece evoluează mult mai intens decât vara, decât primăvara.”, a declarat Alexandru Rafila.

De asemenea, profesorul speră că până la confruntarea cu un nou val de infectări, va fi găsit un  tratament adecvat și eficient. Cei mai expuși sunt pacienții din categoriile de risc, iar o altă izbucnire ar trebui întâmpinată cu o armă puternică, respectiv un vaccin.

La nivel internațional, sunt discuții privind o potențială revenire a infectării cu coronavirus în sezonul rece. Cel mai recent avertisment a venit din partea directorului Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC). Potrivit acestuia, și SUA iau în cacul un nou val de infectări în iarna următoare.

În ceea ce privește evoluția virusului, Nelu Tătaru, este de părere că acesta va rămâne printre oameni mult timp. Ministrul Sănătății crede că situația este asemănătoare celei din 2009, determinată de gripa porcină. Astfel, el a declarat că noul coronavirus va deveni un stil de viață pentru noi toți. Probabil ne vom mai confrunta cu el și în următorii doi ani.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top