Connect with us
Alexandru Rafila are vești bune pentru români. Cum se schimbă viața de la 1 iunie

Sanatate

Alexandru Rafila are vești bune pentru români. Cum se schimbă viața de la 1 iunie

Medicul Alexandru Rafila a vorbit recent despre următoare etapă a relaxării măsurilor restrictive și le-a dat speranțe românilor. După părerea sa, dacă lucrurile continuă pe același făgaș, avem toate șansele ca viețile noastre să se schimbe în bine odată cu 1 iunie. Totul depinde, bineînțeles, de evoluția numărului de noi îmbolnăviri. Deocamdată s-ar părea că suntem pe drumul cel bun, potrivit reprezentatului român al Organizației Mondiale a Sănătății.

Alexandru Rafila are vești bune pentru români. Cum se schimbă viața de la 1 iunie

Rafila consideră că cetățenii dau de înțeles că respectă cu adevărat recomandările și regulie impuse de autorități și astfel vom putea, după 1 iunie, să ajungem la o nouă etapă a relaxării. Totuși, medicul spune că nu ar trebui să ne grăbim în a lua decizii, ci trebuie să așteptăm până la finalul săptămânii viitoare ca această teorie să se confirme. Au trecut deja 9 zile de la prima etapă a relaxării și numărul de noi îmbolnăviri este în scădere, ceea ce nu poate fi decât un semn bun.

„La noi s-a semnalat, cel puţin până astăzi, o scădere a numărului de cazuri. Dacă lucrurile rămân aşa, este foarte bine şi atunci sigur că se poate trece la o etapă ulterioară, înseamnă că lumea s-a obişnuit cu recomandările, le respectă şi este o măsură de sănătate publică care îşi arată eficienţa şi oferă şi argumente autorităţilor să poată să continue programul de relaxare. (…)

Haideţi să aşteptăm să vedem cum decurg lucrurile până la sfârşitul săptămânii viitoare pentru că discutăm despre această perioadă de două săptămâni în care evaluăm impactul măsurilor de relaxare şi dacă acest trend se confirmă, ceea ce ar fi îmbucurător, de obicei după ce apar aceste măsuri de relaxare de regulă se semnalează o creştere.”, a declarat Alexandru Rafila.

Medicul a vorbit și despre utilizarea corectă a măștilor de protecție, având în vedere că există și la ora actuală cetățeni care nu le folosesc în mod corespunzător. Din păcate pentru unii acestea sunt complet ineficiente, pentru că nu sunt purtate așa cum ar trebui. Totodată, multe persoane aleg măștile reutilizabile, cheltuiala fiind mai mică, însă acestea trebuie foarte bine igienizate înainte de fiecare refolosire.

„Trebuie refolosite după ce sunt spălate, asta este ideea. Ar trebui să avem, după părerea mea, un mic recipient în care putem să depozităm această mască dup folosire, astfel încât ulterior,  când ajungem la domiciliu, să putem să o spălăm. Ele trebuie igienizate şi manipulate cât mai puţin după utilizare, de fapt despre asta este vorba. Ceea ce este important, după spălare să o calci cu un fier de călcat cu aburi şi atunci se poate folosi fără niciun fel de problemă. Dacă ne spălăm pe mâini după ce folosim masca atunci sigur nu avem nicio problemă” a mai spus Alexandru Rafila.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top