Connect with us
Alimentul pe care îl consumăm des, dar este foarte nociv. Cum ne afectează sănătatea

Sanatate

Alimentul pe care îl consumăm des, dar este foarte nociv. Cum ne afectează sănătatea

Anumite alimente ne afectează sănătatea, deși fac parte din meniul nostru destul de des. Le consumăm în cantități mari, însă nu știm ce efecte au asupra organismului. Unul dintre aceste alimente este somonul. De multe ori, specialiștii atenționează asupra efectelor nocive ale acestui tip de pește, spunând că este printre cele mai toxice feluri de mâncare, despre care mulți nu știu, deși este foarte preferat.

Alimentul pe care îl consumăm des, dar este foarte nociv. Cum ne afectează sănătatea

Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la un aliment care este considerat a fi cel mai toxic din lume. Este chiar unul dintre cele mai preferate alimente ale românilor, pe care majoritatea dintre noi îl consideră o adevărată delicatesă. Cu toate acestea, cercetătorii spun despre muşchiul somonului de crescătorie, care se deosebeşte de cel al somonului sălbatic în ceea ce priveşte compoziţia sa nutritivă, că este foarte nociv și are efecte grave asupra sănătății.

Semnalul de alarmă a fost tras de către un activist norvegian ecologist și fondator al Societăţii Norvegiene pentru Ocrotirea Naturii. Potrivit declarațiilor sale, somonul din Norvegia nu este deloc benefic pentru organism deoarece este foarte toxic, din cauza substanțelor folosite pentru dezinfectarea rezervoarelor de apă. Situația este atât de periculoasă, încât îngrijitorii trebuie să poarte măști și costume de protecție pentru a nu fi afectați de acei dezinfectanți.

„Peștele se îmbolnăveşte, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică și anemia infecțioasă a somonului a capturat toată Norvegia. Însă, acest lucru este tăinuit de consumatori. Somonul se îmbibă cu aceste produse chimice, ceea ce ar putea ameninţa sănătatea consumatorului. Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume, şi asta în condiţiile în care industria pescuitului ocupă al doilea loc după venituri în Norvegia.”, a declarat specialistul.

:i toxicologul francez Jerome Ryuzzen susține afirmațiile acestuia, precizând că somonul este de 5 ori mai nociv și toxic decât orice alte produse și expune organismul la riscuri ridicate.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top