Sanatate

Atenție! Persoanele care au aceste probleme nu trebuie să se vaccineze anti-covid-19

Pandemia continuă să reprezinte o amenințare pentru toată lumea și nu sunt semne că ar fi pe final. Totuși, speranțele au crescut odată cu apariția vaccinului anti-covid-19, pe care oamenii îl consideră soluția salavatoare. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți când vine vorba de vaccinare, deoarece medicii au descoperit că unele categorii de oameni, care au anumite probleme de sănătate, nu au voie să se vaccineze.

Persoanele alergice nu au voie să se vaccineze anti-covid-19

Marea Britanie este prima țară europeană care a demarat un program național de vaccinare împotriva coronavirusului. Sunt vaccinate, pentru început, persoanele vârstnice, de peste 80 de ani, precum și personalul medical. Vaccinul nu este obligatoriu, iar pentru început vor fi folosite 800.000 de doze din vaccinul produs de BioNTech și Pfizer. Rezidenţii din centrele de asistenţă, precum şi îngrijitorii lor sunt și ei printre cei care beneficiază primii de acest vaccin, ce se administrează în două doze, la interval de 21 de zile.

După primele vaccinări, Agenția de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie a emis deja primele avertizări. Avertismentul autorităților britanice a fost emis după ce două cadre medicale vaccinate marți, în prima zi a campaniei naționale, au suferit șoc anafilactic. În prezent, ambele persoane sunt în stare stabilă şi se recuperează

„Aşa cum este obişnuit în cazul noilor vaccinuri, MHRA a lansat acest avertisment ca o măsură de precauţie, pentru ca oamenii cu un istoric semnificativ de alergii să nu apeleze la acest vaccin, după ce două persoane aflate în această situaţie au prezentat ieri efecte secundare.”, a declarat Powis, directorul Sistemului Național de Sănătate.

Astfel, persoanele care au mai avut înainte alergii la medicamente, alimente sau vaccinuri, cum ar fi reacţiile anafilactice sau cele pentru care se recomandă purtarea de adrenalină autoinjectabilă, sunt îndemnate să nu se vaccineze, deoarece pot apărea reacții adverse puternice.

Potrivit NHS, unele dintre cele mai frecvente alergii se referă la alimente precum nucile, fructele, crustaceele, ouăle și laptele de vacă, precum și la medicamente cum ar fi ibuprofenul și antibioticele, sau chiar penicilina.

La unul dintre testele efectuate de specialiști în urmă cu aproximativ o lună, mai mulți voluntari au primit vaccinul. Aceștia nu au fostt informați dacă au primit vaccinul împotriva Covid-19 sau un produs placebo cu soluție salină. Cu toate acestea, unii voluntari au reușit să își dea seama că au fost injectați cu vaccinul anti-Covid în urma reacțiilor adverse apărute, cum ar fi durerile de cap și durerile musculare. Unii au mai spus că, după vaccinare, s-au simțit ca după mahmureală sau ca după vaccinarea anti-gripală.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-12-10T07:34:58+02:00 7:34

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More