Connect with us
Bilanțul din 2 mai aduce VEȘTI BUNE pentru români

Sanatate

Avertisment de la OMS: “Nimeni nu a confirmat că pacienţii vindecaţi nu se pot infecta din nou cu COVID-19”

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că până în acest moment nu avem siguranța că persoanele care au fost infectate cu noul tip de coronavirus și s-au recuperat nu se poat infecta din nou. Organizaţia Naţiunilor Unite a avertizat guvernele să nu emită “paşapoartele de imunitate” sau “certificate fără riscuri” persoanelor care au fost vindecate după infecție, pentru că nimeni nu poate garanta faptul că aceștia nu se vor infecta din nou.

Avertisment de la OMS: “Nimeni nu a confirmat că pacienţii vindecaţi nu se pot infecta din nou cu COVID-19”

Totodată, autorităție avertizează că riscurile sunt în continuare mari și chiar pot să crească deoarece multe persoane care s-au infectat și apoi s-au recuperat nu se mai protejează în mod corespunzător.

“Unele guverne au sugerat că detectarea anticorpilor la SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, ar putea servi drept bază pentru un paşaport de imunitate sau certificat fără riscuri care ar permite oamenilor să călătorească sau pentru a reveni la locul de muncă presupunând că acestea sunt protejate de reinfectare”, se arată în comunicare OMS.

Nu există nicio dovadă că oamenii care s-au recuperat de COVID-19 şi au anticorpi sunt protejaţi de a doua infecţie”.

Acest anunț vine în contextul în care Chile a anunțat că emite de acum înainte “paşapoarte pentru sănătate” persoanelor considerate vindecate după infecția cu noul tip de coronavirus. Odată ce au fost examinaţi pentru dezvoltarea de anticorpi care să-i facă imuni la virus, acești cetățeni ar putea merge imediat la muncă.

OMS a anunţat că a examinat dovezile cu privire la răspunsurile anticorpilor împotriva virusului, care a apărut în Wuhan, la finalul anului trecut. Aproximativ 2,8 milioane de oameni au fost infectaţi de noul coronavirus şi peste 196.000 de oameni au decedat.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top