Connect with us
Virgil Musta a descoperit că unii pacienți cu Covid-19 dezvoltă tromboze care le aduc moartea

Sanatate

Virgil Musta a descoperit că unii pacienți cu Covid-19 dezvoltă tromboze care le aduc moartea

 

Virgil Musta este medicul cu cele mai multe vindecări din țară și coordonatorul Secției COVID în Spitalul de Boli Infecțioase”Victor Babeș” din Timișoara. Acesta a descoperit că un număr mare de decese ale pacienților cu coronavirus se datorează trombozelor. El a introdus un nou protocol în tratarea pacienților cu Covid-19.

Virgil Musta a descoperit că unii pacienți cu Covid-19 dezvoltă tromboze care le aduc moartea

Trombozele sunt cheaguri de sânge care se instalează la nivelul organelor. Virgil Musta a observat că în cazul pacienților cu Covid-19 trombozele sunt mai frecvente și duc deseori la deces.

Acesta a decis să înceapă administrarea de anticoagulante alături de antivirale. Acum două săptămâni, echipa Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara a primit informații din surse sigure. Virgil Musta personal a participat la conferințe internaționale pe această temă.

„S-a remarcat că o mare parte din pacienţi prezintă probleme la nivelul vaselor mici pulmonare, cardiac, cerebral şi poate şi al altor organe şi că, de fapt, una dintre principalele cauze ale deceselor este această tromboză, pentru că oxigenul nu mai poate fi transportat de la plămâni în organism, întrucât sunt trombozate vasele. (…). M-am gândit să introduc în protocolul nostru şi terapia patogenică, cât mai devreme, pentru a evita aceste complicaţii, întrucât s-a constatat că, cu cât se acţionează mai devreme, cu atât riscul de a se trece în forme grave scade. Şi atunci, am creat acest protocol care, pe lângă antivirale, conform protocolului naţional, prezintă şi antiinflamatorii steroidiene şi anticoagulante”, a declarat dr. Virgil Musta, conform Agerpres.

Hipercoagulabilitate și la tineri

Dacă în mod normal, doar persoanele în vârstă sunt predispuse să dezvolte tromboză, infecția cu Covid-19 poate provoca hipercoagulabilitate și la tineri.

„De aceea, unele dintre aceste anticoagulante se dau preventiv, altele curativ, în funcţie de nişte parametri. Noi aplicăm deja această schemă de vreo două săptămâni”, a precizat dr. Musta.

Virgil Musta și-a arătat disponibilitatea de a colabora cu medicii Spitalului de Campanie COVID al Ministerului Apărării Naţionale. Acest spital se va deschide în câteva zile la Timișoara.

„Dacă mă solicită, voi merge să văd dacă anumite circuite sunt corecte. Ieri am fost la spitalul din Arad. Noi, medicii, trebuie să ne ajutăm între noi, inclusiv pentru consiliere de diagnostic”, a mai afirmat medicul Musta.

Acesta a mai vorbit și despre faptul că numărul infectărilor se află într-o continuă creștere.

„Avem în spital acum 120 de internaţi cu coronavirus. Dăm drumul la vindecaţi, dar vin alţii. Cazurile noi se contaminează unii de la alţii. Nu mai sunt cei care vin din afara graniţelor. Se contaminează pentru că merg unde nu trebuie, nu au mască, stau de vorbă în stradă. Trebuie să fim precauţi, chiar dacă vom fi uşor mai relaxaţi. Altfel, va fi şi mai rău”, a mai adăugat Virgil Musta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top