Connect with us
Avertisment pentru bolnavii de cancer. Cum trebuie să se protejeze de virus

Sanatate

Avertisment pentru bolnavii de cancer. Cum trebuie să se protejeze de virus

Lumea este lovită crunt de pandemia de coronavirus. Viețile tuturor au început să se schimbe de-a lungul acestei perioade. Oamenii sunt nevoiți să respecte mai multe măsuri de impuse de autorități, în vederea reducerii riscului de îmbolnăvire. Există, totuși, categorii mult mai greu încercate de ceea ce se întâmplă în acestea zile. Ele trebuie să gestioneze criza mult mai atent. La fel sunt și bolnavii de cancer, care trebuie să acorde o atenție sporită stilului lor de viață.

Avertisment pentru bolnavii de cancer. Cum trebuie să se protejeze de virus

Diabeticii, cei cu afecțiuni cardiovasculare și în special pacienții oncologici sunt în prima linie a riscului de infectare. Diagnosticul dur al bolnavilor de cancer impune o imunitate slăbită. Astfel, atacul noului coronavirus ar putea fi fatal pentru această categorie.

În România există aproape 400.000 de pacienți oncologici. Unul dintre cele mai importante aspecte de care aceștia trebuie să țină cont este alimentația. Conform specialiștilor,  nutriția și imunitatea acestora depind una de cealaltă. Astfel, ei ar trebui să se alimenteze corect, suficient și să țină cont de produsele pe care le consumă, pentru a evit alte complicații.

„În funcție de tipul tumorii, până la 85% dintre pacienții diagnosticați cu cancer se confruntă cu o scădere involuntară în greutate. Iar o scădere cu doar 5 % a greutății corporale a unui suferind de cancer poate prezice o durată de supraviețuire mai mică. Un organism slăbit nu este o situație pe care ne-o dorim în plină pandemie”, explică Dr. Isabela Komporaly.

Medicii susțin că în această perioadă, bolnavii de cancer ar putea mânca mai puțin. Sunt acaparați de alte griji, precum evitarea îmbolnăvirii cu Covid-19 sau continuarea tratamentului oncologic. În aceste sens, au fost realizate chiar ghiduri de alimentație care să-i ajute pe bolnavi în gestionarea situației. De altfel, a apărut și  suplimente nutritive ca o hrană concentrată, bogate caloric și ușor de consumat. 

Specialiștii atenționează că un aport caloric ridicat, un stil de viață sănătos și organizat  îmbunătățesc funcțiile imunitare, reduc complicațiile și mențin nivele plasmatice de albumină, principala proteină din plasma umană cu multiple funcții importante.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top