Sanatate

Avertisment sumbru. Când am putea avea al treilea val de coronavirus

Situația din lume este foarte dificilă, având în vedere că lucrurile s-au înrăutățit în ultima perioadă și nu sunt semne că pandemia ar fi la sfârșit. Din contră, cazurile de infectare sunt tot mai multe de la zi la zi și spitalele sunt pline de pacienți în stare gravă, care au nevoie de ventilare mecanică pentru ca starea lor să se amelioreze. Ne aflăm acum la cel de-al doilea val de infectări, iar medicii deja se tem că poate apărea al treilea val de îmbolnăviri. Află când poate izbucni o nouă rundă de infectări, conform spuselor specialiștilor.

Al treilea val ar putea apărea de Crăciun

Andrea Crisanti, profesor de microbiologie la Universitatea din Padova, este îngrijorat de punctul în care a ajuns acum omenirea și crede că suntem tot mai aproape de al treilea val de infectări. Astfel, specialistul crede că acest nou val va izbucni chiar după sărbătorile de iarnă, dacă restricțiile vor fi ridicate de Crăciun și oamenii vor avea libertate de circulație.

„Dacă deschidem Crăciunul, vom avea al treilea val. Mai degrabă decât redeschiderea de Crăciun, cred că situația este atât de rea încât trebuie să recomand opusul: profitați de sărbătorile de la sfârșitul anului pentru a închide totul în acele două săptămâni și încercați să opriți infecția. Dar înțeleg că trebuie să ținem cont de nevoile economiei.”, a declarat Crisanti în La Repubblica.

Profesorul crede că cea mai potrivită alegere ar fi carantina totală în state și că mult mai convenabilă decât deschiderea de Crăciun este impunerea restricțiilor dure, care să ajute și să facă situația să se îmbunătățească. Andrea Crisanti este de părere că deja nu mai contează câte teste sunt efectuate, ci mai important este ca blocajul să aibă loc cât mai repede, până lucrurile nu scapă complet de sub control.

Despre situația din România a vorbit premierul Ludovic Orban. Întrebat de ce nu au apărut încă rezultatele măsurilor impuse, acesta a explicat că lucrurile sunt în continuare grave din cauza oamenilor iresponsabili, mai exactdin cauza anumitor grupuri sociale care nu respectă regulile așa cum ar trebuie și sfidează complet autoritățile și persoanele din jurul lor, care au de suferit din acest motiv.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-11-18T15:42:12+02:00 15:42

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More