Connect with us
Bilanț COVID-19 11 noiembrie 2020. Record negativ de decese

Sanatate

Bilanț COVID-19 11 noiembrie 2020. Record negativ de decese

Bilanț coronavirus 11 noiembrie în România. Din nou, cifra celor infectați cu noul virus ajunge la aproape 10.000 de cazuri, iar recordul negativ vine în cifra deceselor. Astăzi, au fost anunțate 203 decese cauzate de COVID-19.

Până miercuri, 11 noiembrie, pe teritoriul țării noastre, au fost confirmate 324.094 de cazuri în total. În ultimele 24 de ore au fost anunțate 9.799 de cazuri noi de pacienți confirmați pozitiv.

218.086 de pacienți au fost declarați vindecați până la această dată, în România.

Bilanț COVID-19 11 noiembrie

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.799 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

203 români au murit după ce s-au îmbolnăvit. La terapie intensivă sunt internați 1.092 de pacienți COVID.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2.074 depersoane au fost reconfirmate pozitiv, anunță DSP.

Potrivit datelor GCS, județul Sibiu a depășit coeficientul de 7 infecții la mia de locuitori.

„Nu e momentul să ne relaxăm”

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” a declarat că, ținând cont de cifrele transmise în ultima perioadă, că nu este momentul pentru a adopta măsuri de relaxare.

„Aș prefera să tragem concluziile la finalul săptămânii. Mijlocul săptămânii ne aduce de cele mai multe ori cele mai mari cifre.

Este un moment destul de fragil și orice bucurie ar putea să însemne o relaxare, iar asta nu ne permitem în acest moment. Este mult prea dur momentul pe care îl trăim pentru a ne relaxa”, a spus Mahler.

Din păcate, în această perioadă secția de terapie intensivă este complet ocupată și că numărul de externări este foarte mic față de numărul de pacienți care au nevoie de un pat de spital cu oxigen.

Problema pacienților de terapie intensivă în acest moment este una critică, pentru că au un număr limitat de paturi la un număr mare de infectări.

Este absolut necesar ca fiecare spital să pună paturi pentru pacienții critici. Suntem și noi într-un moment critic și dacă nu înțelegem asta, pacientul va fi cel care va avea de suferit.

Avem cazuri dramatice, dar cred că responsabilitatea noastră pentru viața pacienților trebuie să primeze. Atunci când avem un pacient în secție care trebuie intubat, e intubat de medicul de terapie intensivă și facem tot ce se poate ca viață pacienților să fie salvată. Suntem în momentul în care încă avem resurse la nivel național, și asta trebuie valorificat, pentru că fiecare viață contează”, a transmis Beatrice Mahler.

Continue Reading
You may also like...

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top