Connect with us
De astăzi începe testarea PCR de coronavirus în București, care este procedura voluntarilor

Sanatate

Cât rezistă coronavirusul în corpul unor pacienți! Cercetătorii au făcut anunțul

În ultima vreme, au fost efectuate mai multe studii în ceea ce privește modul în care evoluează coronavirusul. De altfel, el este analizat în permanență. Este un fenomen nou, cu care omenirea nu s-a mai confruntat. Continuă să facă victime și, cel mai grav, încă nu a fost găsit un tratament împotriva lui.

S-a observat de-a lungul timpului că nu se manifestă la fel în cazul tuturor; oamenii nu prezintă mereu simptome în aceeași măsură. Un nou studiu realizat de cercetătorii chinezi arată că virusul poate afecta mai grav și poate rezista mai mult în organismul anumitor persoane.

Cât rezistă coronavirusul în corpul unor pacienți! Cercetătorii au făcut anunțul

Potrivit unui studiu publicat marți de British Medical Journal, unii pacienți sunt mai afectați de acest virus. Astfel, în țesutul pulmonar al celor care dezvoltă o formă severă a bolii, coronavirusului poate rezista cu până la o săptămână mai mult decât în cazul altor persoane.

Studiul a fost realizat pe 96 de pacienți. Astfel, s-a constatat că particulele virale persistă o perioadă mai lungă şi ating vârful mai târziu în cazul persoanelor cu forma gravă a bolii. Persoanele care dezvoltă o formă mai ușoară, înving virusul mai repede.

Așadar, din probele recoltate de la pacienții grav afectați, cercetătorii au descoperit că durata de viaţă medie a virusului a fost de 21 de zile. La persoanele cu o formă uşoară, a fost identificată o persistență de 14 zile. Dacă la pacienții din cea de-a doua categorie, particulele virale au atins vârful în a doua săptămână, pentru prima categorie, virusul a rămas la fel de puternic chiar și după 14 zile.

Cercetătorii au declarat că virusul poate fi transmis mai ușor, cu cât încărcătura virală este mai mare. Astfel, mai multe particule de virus pot fi eliberate când persoana infectată expiră sau tuşeşte.

Conform studiului, virusul rezistă o perioadă mai lungă în organismele pacienților de sex masculin. De altfel, cu aceeași problemă se confruntă și persoanele de peste 60 de ani.

 

 

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top