Connect with us
Nelu Tătaru, despre criza de la Piatra Neamț: Suntem toți vinovați în această țară

Sanatate

Ce spune Nelu Tătaru despre creșterea numărului de cazuri noi: Numărul de cazuri va crește

Nelu Tătaru a făcut declarații în contextul creșterii numărului de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus.. Ministrul Sănătății este de părere că numărul noilor îmbolnăviri este posibil să crească în continuare, însă va fi vorba despre o creștere controlată.

Ce spune Nelu Tătaru despre creșterea numărului de cazuri noi: Numărul de cazuri va crește

Ministrul este de părere că în ultimele zile a crescut numărul cazurilor noi în primul rând în urma măsurilor de relaxare dar și din cauza aglomerării de persoane în anumite zone ale țării. Acesta a precizat că este important ca starea de alertă să fie votată în Parlament, pentru ca situația să poată fi gestionată corect și de acum înainte.

„Că vrem, că nu vrem, că recunoaștem sau nu, declarat sau nu, suntem într-o stare de alertă. Am avut cinci zile în care am avut o creștere a numărului de cazuri. Dacă au început timid la 196 de cazuri noi, 237, 222, 275, 320 culminând în prezentarea de ieri. Suntem într-o transmitere comunitară, nu exacerbată, dar o avem accentuată de cele două măsuri de relaxare de până acum.”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății vrea stare de alertă prelungită

Ministrul a vorbit și despre mpsurile de relaxare care intră în vigoare de astăzi, 15 iunie. El a menționat că există mai multe ordine comune care vor fi publicate în scurt timp în Monitorul Oficial. El este de părere că starea de alertă trebuie să fie prelungită, în scopul gestionării facile a pandemiei în mijlocul căreia ne aflăm.

„Astăzi intră și cel de-al treilea set de măsuri de relaxare. Sunt măsuri pe care le gestionăm, pe care le avem în vedere printr-o serie de norme de măsuri de desfășurare și funcționare a fiecăreia dintre aceste relaxări. Avem ordine comune care vor apărea și astăzi în Monitorul Oficial, unele apărute de sâmbătă, cu miniștrii de resort cu principalele măsuri de relaxare.

În condițiile în care avem în continuare o creștere, va trebui să gestionăm într-o stare administrativă pe care noi o vrem în continuare este acea stare de alertă. Nu neapărat pentru a avea restricțiile vechi pe care le aveam, fiindcă avem măsuri de relaxare, dar pentru a putea avea pârghiile să putem gestiona eventualele evoluții nefavorabile”, a afirmat Nelu Tătaru.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top