Connect with us
Cum îi afectează pe copii noua tulpină de coronavirus. Toți părinții trebuie să știe

Sanatate

Cum îi afectează pe copii noua tulpină de coronavirus. Toți părinții trebuie să știe

În ultima vreme se vorbește tot mai multe despre noua tulpină de coronavirus, care a fost despistată deja în mai multe state și care ar fi mult mai contagioasă decât cea cu care ne-am obișnuit. Sunt efectuate mai multe teste în acest sens, pentru a descoperi exact efectele acesteia. Una dintre curiozitățile specialiștilor a fost modul în care tulpina îi afectează pe cei mici și care sunt simptomele le aceștia, după contractare.

Copiii nu sunt afectați grav de noua tulpină de coronavirus

Noua tulpină de coronavirus a fost depistată deja în mai multe state și se spune despre ea că este mult mai contagioas decât cea normală. În acest momente sunt efectuate mai multe teste pentru a vedea ce înseamnă exact și care sunt riscurile.

Au fost efectuate mai multe teste pentru a vedea în ce măsură îi afectează noua tulpină pe copii. Astfel, medicul Maria Van Kerkhove de la Organizația Mondială a Sănătății a explicat că noul SARS-CoV-2 nu are un efect grav asupra copiilor. Spre deosebire de adulți, care pot dezvolta chiar și forme foarte grave, cei mici sunt ceva mai norocoși, pentru că simptomele nu sunt unele dure.

Conform specialistului, copiii pot avea probleme gastro-intestinale, precum diaree sau vărsături, însă nu este vorba de simptome puternice. Spre deosebire de ei, adulții se simt rău, apar problemele respiratorii, febra, tusea, durerea în gât și strănutul. De asemenea, se potr confrunta și cu pierderea gustului și a mirosului.

”Există diferite tipuri de manifestare a bolii, bazate pe vârsta persoanei infectate cu virusul SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19. Din fericire, copiii și adolescenții tind să aibă o boală mai ușoară, în comparație cu adulții.

Majoritatea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 prezintă simptome respiratorii. Încep să se simtă rău. Au febră, tuse sau dureri în gât sau strănut. Unele persoane pot avea simptome gastro-intestinale. Alții pot pierde simțul mirosului sau gustului.

Copiii nu au la fel de multe simptome ca și adulții. Unii copii pot prezenta simptome gastro-intestinale, cum ar fi diaree sau vărsături, dar în general simptomele tind să fie mai ușoare”, informează dr. Kerkhove, potrivit site-ului NDTV.

Cum îi protejăm pe cei mici de noua tulpină

Conform studiilor specialiștilor, noua tulpină de coronavirus are o transmisibilitate mare la toate categoriile de vârstă, inclusiv la cei mici. Astfel, îi putem proteja pe aceștia asigurându-ne că poartă masca de protecție și  au mâinile curate și se spală în mod corespunzător.

De altfel, trebuie să se explicăm că este important să păstreze distanțarea fizică atunci când nu se află cu membrii familiei și să ne asigurăm că nu intră în contact cu străinii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top