Connect with us
Indicații despre imunizare. Ce să nu facem după vaccin

Sanatate

Indicații despre imunizare. Ce să nu facem după vaccin

Imunizarea este cel mai discutat subiect în ultima perioadă, însă oamenii continuă să fie rezervați când vine vorba de vaccin. Totuși, campania de vaccinare a început deja în majoritatea statelor și unii sunt doritori să se vaccineze sau chiar au făcut-o deja. Astfel, specialiștii s-au gândit să ajute, oferind mai multe sfaturi despre ce nu avem voie să facem după ce ne-am vaccinat.

Ce nu ai voie să faci după vaccin

În contextul situației dificile în care ne aflăm, specialiștii vin cu sfaturi importante pentru ca oamenii să ştie ce au de făcut după ce au fost vaccinaţi. Astfel, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) recomandă, pe site-ul său, ca cei care simt dureri sau disconfort după vaccinarea, să apeleze la medic pentru a-i fi prescrise anumite pastile.

De asemenea, pentru a reduce durerea şi disconfortul la locul administrării, poate fi aplicat un prosop curat, rece şi umed peste zonă. Pot fi realizate și exerciții cu mâna respectivă.

În cazul în care avem febră, se recomandă consumul de lichide suficiente şi îmbrăcăminte lejeră. Dacă simptomele persistă și se agravează, este important să anunțăm medicul.

Serviciul federal rus pentru supravegherea în domeniul protecţiei drepturilor consumatorilor Rospotrebnadzor sugerează evitarea frigului, a supraîncălzirii, precum și a alimentelor care provoacă alergie.

Evitați umezirea locului

Academicianul Viktor Tutelian, consultant nutriţionist pe lângă Ministerul Sănătăţii rus, sfătuiește pe toți ceu vaccinați să nu umezească locul vaccinului cel puțin 3 zile, precum şi băile publice şi saunele. De evitat este și sportul, pentru a ne feri de transpirație.

Același specialist susține că este important să consumăm alimente bogate în vitamina D, precum și proteine după vaccinare, precum pește, ouă, carne. În plus, trebuie să renunțăm complet la consumul de alcool timp de trei zile.

 „Vaccinul se administrează pentru a stimula producerea de anticorpi specifici, iar anticorpii sunt structuri proteice. De aceea este mare nevoie de proteine, adică ouă, carne, peşte. Este important ca acestea să nu lipsească din alimentaţia zilnică”, explică Viktor Tutelian.

Mai mult, femeile tinere, în specialc cele care prezintă comorbidități, sunt sfătuite să amâna planificarea unei sarcini timp de trei luni de la administrarea vaccinului și chiar și efectuarea unei ecografii, conform specialiștilor din Rusia.

Cei care doresc mai multe informații, pot accesa site-ul oficial: https://vaccinare-covid.gov.ro/

 

 

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Cum îi afectează pe copii noua tulpină de coronavirus. Toți părinții trebuie să știe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top