Eroul de la Piatra Neamț, medicul care a salvat pacienții ATI. Tătaru: suntem prieteni

15.11.2020
Eroul de la Piatra Neamț, medicul care a salvat pacienții ATI. Tătaru: suntem prieteni

Nelu Tătaru, despre medicul rănit în incendiul de la ATI: Suntem prieteni și colegi de facultate. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dezvăluit faptul că medicul rănit în incendiul de la Secția ATI din Piatra Neamț i-a fost coleg de facultate și este un bun profesionist. Medicul este transferat în noaptea de sâmbătă spre duminică la București și apoi ar putea ajunge în Belgia.

Citește și: Medicul Cătălin Denciu va fi transportat în Belgia cu TAROM

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că medicul rănit în timp ce încerca să-i salveze pe pacienții de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț va fi transferat la Spitalul Floreasca din București și apoi ar putea fi dus în Belgia. Ministrul a dezvăluit faptul că medicul îi este prieten și fost coleg de facultate.

„Este un profesionist, suntem și prieteni, colegi de facultate. Își face meseria după cum am văzut și în această seară încercând să salveze și acei pacienți”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Ministrul Nelu Tătaru a mai spus că, în timpul pandemiei de Covid 19, Belgia nu accepta pacienți din străinătate.

„Belgienii nu primesc nimic din exterior, dar fac o excepție pentru noi, a vorbit si premierul Ludovic Orban acolo”, a precizat ministrul Sănătății.

Articolul continua dupa publicitate

O aeronavă Tarom este pregătită pentru a-l transfera în Belgia pe medicul erou, rănit în timpul tragediei de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Decizia va fi luată duminică dimineață la Spitalul Floreasca din București.