Connect with us
IPS Pimen se află în stare critică. Cele mai noi vești despre starea arhiepiscopului

Sanatate

ÎPS Pimen se află în stare critică. Cele mai noi vești despre starea arhiepiscopului

Ultimele vești despre ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților nu sunt deloc bune! Se pare că acesta se află în stare critică, fiind intubat la Matei Balș și nu sunt prea multe semne că și-ar reveni. Arhiepiscopul a fost internat la data de 20 aprilie, fiind suspect de infecție cu noul tip de coronavirus. La scurt timp a fost transportat cu elicopterul la Matei Balș, în Capitală.

ÎPS Pimen se află în stare critică. Cele mai noi vești despre starea arhiepiscopului

UPDATE: Medicul Adrian Marinescu a declarat astăzi la Antena 3 că starea lui ÎPS Pimen este destul de gravă și evoluția este imprevizibilă.

„Este din păcate într-o stare critică, cu o evoluție imprevizibilă. Este intubat, asta înseamnă că e o mai bună monitorizare. Nu înseamnă neapărat că atunci când e intubat trebuie să fie într-o stare terminală”, a fost anunțul doctorului.

La momentul internării la Institutul Matei Balș, reprezentantul Patriarhiei Române a declarat că ÎPS Pimen se află într-o stare ușor ameliorată și că sunt toate șansele ca acesta să se facă bine. Din păcate, veștile care vin acum nu sunt deloc bune. Potrivit Mediafax arhiepiscopul se află în stare critică, fiind intubat încă de vineri seara, când starea sa s-a înrăutățit brusc. Acesta a fost mutat de urgență la ATI.

Vă reamintim că alături de ÎPS Pimen, a fost transportat cu elicopterul și un bărbat din Suceava, tată a 8 copii. Locurile la Terapie Intensivă erau insuficiente în acel moment la Suceava, așa că s-a hotărât transferul de urgență. Bărbatul în vârstă de 47 de ani era intubat și se afla în stare gravă. Din păcate el nu a supraviețuit.

În continuare situația este critică la Suceava, unde s-au înregistrat aproape 3000 de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus.

Astăzi s-a stins încă un ambulanțier din județul Suceava, care fusese infectat cu noul tip de coronavirus. Bărbatul nu suferea de alte afecțiuni. Din păcate acesta este al 7 lea cadru medical decedat în România din cauza virusului care a îngrozit întreg mapamondul. Conform Institutului Național de Sănătate Publică, în România, una din 10 persoane infectate este din sistemul sanitar.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

2 Comments

2 Comments

  1. LEONARDO DA VINCI

    2020-05-07T13:33:37+03:00 at 13:33

    sa.l ia si pe preahotu ala de daniel cu el sa mai fure si din ceruri

  2. gogu

    2020-05-04T16:41:50+03:00 at 16:41

    Gata, nu i se ……deschide cerul?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top