Luni sosește în țară a șaptea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech

31.01.2021
Luni sosește în țară a șaptea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech

Vești bune pentu români! Luni, 1 februarie, sosește în țară a șaptea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech care înseamnă mai exact 163.800 de doze. Procesul de vaccinare continuă în toate centrele din Capitală și din țară.

De luni, 1 febraurie, va ajunge la centrele de vaccinare a șaptea tranșă de vaccin Pfizer

Din fericire pentru români procesul de vaccinare va continua de luni 1 februarie. Dozele vor fi distribuite către centrele d evaccinare chiar imediat dupăc e vor ajunge pe aeroport. Transportul este asigurat de firma producătoare și îndeplinește absolut toate condițiile de siguranță. Vaccinurile sunt depozitate în containere speciale cu gheață carbonică și folie etanșă. Cele 163.800 de doze de vaccin Pfizer vor fi distribuite astfel:

– Centrul Național de Distribuție București: 81.900 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Brașov: 14.040 doze (dozele vor fi distribuite din totalul dozelor de vaccin alocate Centrului Național de Distribuție București. Transportul va fi executat cu o autospecială a MApN, însoțită de autospeciale ale jandarmeriei și poliției, cu respectarea lanțului de frig);

– Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Constanța: 22.230 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 19.890 doze.

În toate centrele de vaccinare se vor utiliza d eluni atât vaccinuri primite în această tranșă, cât și vaccinuri primite din tranșele anterioare. Potrivit calendarului stabilit de autorități, următoarea tranță de vaccin Pfizer ar trebui să ajungă în România în data de 8 februarie, însă o confirmare oficială nu a fost făcută deocamdată.

Pe măsură ce în țara noastră ajung tot mai multe doze de vaccin, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă de vaccinare.

Compania producătoare a anunțat recent că va crește numărul de doze din fiecare tranță începând cu ziua de 15 februarie. Creșterea va fi una treptată și va fi anunțată la momentul respectiv de către Pfizer și autoritățile competente.