Connect with us
Masca de protecție nu ne afectează! Experimentul unui medic a șocat lumea întreagă

Sanatate

Masca de protecție nu ne afectează! Experimentul unui medic a șocat lumea întreagă

Pandemia continuă să afecteze considerabil omenirea. Situația este din ce în ce mai gravă în mai multe state, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă relaxare, au revenit la obiceiurile de dinainte ceea ce implică, totodată, expunerea mai mare. Chiar dacă nu mai există la fel de multe restricții, experții încurajează respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus, precum distanțarea socială, evitarea aglomerației și mai ales purtarea măștii de protecție, care a creat o mulțime de nemulțumiri. Tom Lawton, un medic din Yorkshire, a parcurs 35 de kilometri cu masca de protecţie pe faţă pentru a demonstra că purtarea ei nu te lasă fără oxigen, aşa cum se speculează.

Masca de protecție nu ne afectează! Experimentul unui medic a șocat lumea întreagă

Tom Lawton este medic la terapie intensivă la Bradford Royal Infirmary şi a lucrat în timpul pandemiei, fiind mereu în prima linie în lupta împotriva nemilosului virus. Într-o postare pe Twitter, Lawton a mărturisit că a văzut „ce e mai rău din ceea ce poate face coronavirusul“ oamenilor, însă niciodată nu a fost de acord cu ipoteza conform căreia masca de protecție ar fi inamicul omului și l-ar afecta în vreun fel, mai ales să-l lase fără oxigen, așa cum ar vehicule unele voci.

Pentru a dezminți mitul potrivit căruia masca de protecție reduce nivelul de oxigen, dar şi pentru a-i încuraja pe oameni să o poarte chiar mereu pentru a se proteja de virus atât pe ei, cât și pe cei din jurul lor, Lawton a decis să alerge spre serviciu cu masca pe faţă. Astfel, a mers 35 de kilometri purtând masca de protecție, timp în care a verificat constant nivelul de oxigen, care a rămas în limitele normale, fără a semnala vreo problemă.

„M-au enervat atât dezinformarea privind masca de protecţie, care te-ar lăsa fără oxigen, cât şi mesajele cu privire la momentul în care trebuie să o porţi (în spaţii închise). „Nu mi-am scos deloc masca (nu am consumat mâncare sau băutură), iar nivelul de oxigen a fost de 98 la sută de fiecare dată când am verificat“. „Te rog să nu eziţi să explici acest lucru atunci când cineva sugerează că nu îţi face bine şi protejează-te de Covid.“, a recomandat medicul.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. Viorel

    2020-08-08T21:28:56+03:00 at 21:28

    Un cretin care este in buzunarul OMS.Pentru doi trei galbeni o vinde si pe mama

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top