Connect with us
Medic infectat cu noul coronavirus: "Am avut pete vineții pe membre!"

Sanatate

Medic infectat cu noul coronavirus: „Am avut pete vineții pe membre!”

În urmă cu mai bine de trei săptămâni, Manuela Șeștac, neurochirurg la Spitalul Județean din Suceava,
a aflat că are coronavirus. La început, a fost asimptomatică, ceea ce a determinat-o să meargă în continuare la serviciu.

Medic infectat cu noul coronavirus: „Am avut pete vineții pe membre!” Ce alte simptome a mai prezentat?

Odată întoarsă de la Milano, femeia a stat în izolare. După cele 14 zile, medicul s-a întors la spital, fără a face, însă testul de COVID-19. În acea perioadă, nu exista nicio procedură de reintegrare a celor izolați.

După câteva zile, primele semne ale îmbolnăvirii începuseră să apară, respectiv febra de 38,5 grade și stările de vomă. Inițial, infecționistul spitalului i-a recomandat să facă testul de gripă, iar, ulterior, epidemiologul a cerut și testarea pentru coronavirus. Când a aflat că are gripă, femeia deja se izolase și câteva zile mai târziu, testul pentru COVID-19 a ieșit și el pozitiv.

Între timp, s-a confruntat și cu semnele clasice ale virusului. Deși a avut o formă ușoară, tusea a fost una dintre cele mai mari probleme, precum și respirația anevoioasă. De altfel, a avut probleme cu simțurile; mirosul și gustul au revenit abia după 5 zile. Medicul a prezentat și dureri în piept și, cel mai ciudat lucru, lividități cutanate, pe membre, niște pete vineții, „cum apar imediat după ce moare omul”.

„Ca bolnav de COVID-19, cel mai mult te sperie că nu poți să inspiri complet. Faci eforturi și nu te oxigenezi. Apoi, dacă ai, cum am avut eu, lividități pe membre, începi să te temi și mai tare. E omenește să te îngrijorezi puternic.”, a declarat medicul.

Medic infectat cu noul coronavirus: „Am avut pete vineții pe membre!” Virusul nu mai dispare!

Manuela Șeștac susține că alți colegi infectați cu noul coronavirus, susțin că au prezentat și alte simptome precum dureri îngrozitoare de mușchi, oboseală.

Faptul că este infectată de mai bine de trei săptămâni o îngrijoarează cel mai mult pe Manuela. Toate cele patru teste pe care le-a făcut indică în continuare că virusul este activ.

„Poate că e numai ARN inactiv, poate că aparatele de testare sunt setate să descopere grade foarte fine. Cert e că eu sunt încă în spital după 23 de zile.  Simt o ușoară arsură în piept, restul s-au retras.”, susține femeia.

Femeia speră că marți i se vor preleva din nou probe și că testul va fi negativ. Chiar dacă i se va confirma o dată că virusul a dispărut, va mai trebui să fie supusă unui al doilea test.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top