Sanatate
Cum îi afectează izolarea la domiciliu pe copii
Nu doar pe adulți îi afectează izolarea la domiciliu. Copiii simt aceleași lucruri, poate chiar mai intens decât ne-am imagina.
Cum îi afectează izolarea la domiciliu pe copii
Dacă te gândeai că doar adulții care nu mai merg la job și sunt nevoiți să muncească de acasă sunt afectați de izolare, te înșeli amarnic. Copiii sunt la fel de afectați de această restricție care este spre binele lor, dar momentan pare că le face doar rău.
Psihologii au explicat pofta de mâncare a copiilor care uneori ne sperie. Stresul se transformă foarte ușor în poftă de mâncare. Atunci când văd părinții că se ceartă și simt tensiunea din casa lor, simt nevoia să ronțăie ceva. Astfel ajung să mănânce mult mai mult decât de obicei.
Deși este un adult în devenire, copilul resimte temerile adulților, adică simte teama legată de viitor, de ce o să urmeze în viitor. Mai ales dacă vede adultul stând doar pe telefon sau pe tabletă.
Ronțăit permanent
Creierul lui îi va transmite dorința de a face ceva ori fizic, ori mental din dorința de a mânca. Va ajunge să mănânce orice, oricum și oricând tocmai pentru că nu are un program.
Adulții care nu își supraveghează copiii sau nu le observă noile obiceiuri se vor trezi în scurt timp cu un copil care ronțăie în mod permanent. Acest ronțăit va deveni o dependență periculoasă pentru sănătatea sa dacă nu este luat în seamă la timp.
Părinții care își susțin copiii, îi ajută la lecții, se joacă alături de ei, îl ajută pe cel mic să treacă mai ușor peste această perioadă dificilă. Cel mai important lucru este ca acesta sa fie sprijinit prin prezență atât fizică, cât și emoțională.
Părinții trebuie să își susțină copiii, să îi ajute și să îi ocrotească, cu adevărat. Chiar dacă ușile porților și caselor s-au închis pentru exterior, părinții nu trebuie niciodată să își închidă ușile sufletelor. Copiii au nevoie de părinții lor mai ales când nu mai au contact fizic cu alți copii: prieteni, colegi sau vecini cu care se jucau de obicei.