Connect with us
Medic Simin Florescu, mesaj pentru elevi: "Urmează o vacanță de stat în casă cât mai mult"

Sanatate

Medic Simin Florescu, mesaj pentru elevi: „Urmează o vacanță de stat în casă cât mai mult”

În câteva zile începe vacanța de primăvară a copiilor, care anul acesta, va dura o lună. Elevii vor avea liber în intervalul 2 aprilie-4 mai, timp în care vor fi sărbătorile Pascale pentru catolici și pentru ortodocși. Autoritățile centrale au luat decizia de a lungi vacanța de primăvară a elevilor, pentru a limita mobilitatea în timpul lunii aprilie. Medicii atrag atenția asupra modului în care își vor petrece copiii acest timp liber.

Medic Simin Florescu: Urmează o vacanță de stat în casă

Managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală a declarat pentru Digi24 că elevii ar trebuie să stea în casă în vacanța de primăvară, pentru că altfel nu o să reușim să scăpăm prea curând de pandemie. Medicul Simin Florescu a spus că aceasta nu este o vacanță de plimbări, ci una pe care autoritățile au decis să o lungească tocmai pentru a diminua mobilitatea în luna aprilie.

„Chiar dacă este vacanţă, nu este vacanţă de mers încolo şi încoace. E o vacanţă de stat în casă cât mai mult, că nu avem încotro şi de respectat regulile în momentul în care se iese în exterior pentru că altfel nu o să terminăm prea curând”, a declarat managerul interimar al spitalului Victor Babeș.

Ea a precizat că toți trebuie să punem umărul pentru a scăpa de pandemia de coronavirus. Potrivit medicului, mulți dintre cei care se infectează și ajung la spital, iau virusul din concediu. Simin Florescu spune că vom scăpa de lockdown dacă vom respecta regulile impuse de către autorități.

Vacanță de primăvară, de o lună, pentru elevii din România

Vineri, 2 aprilie, elevii din România intră în vacanța de primăvară. Ei vor fi liberi de la ore până pe 4 mai, după sărbătorile Pascale. De asemenea, Ministrul Educației a luat decizia de a muta examenul de Evaluare Națională după cel de Bacalaureat.

„Vacanţa de primăvara va fi prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit celor mai recente măsuri, vacanța de vară va fi micșorată cu două săptămâni.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top