Connect with us

Educatie

Sorin Cîmpeanu, despre cum va fi școala după pandemie: „Nu va mai fi la fel!”

Pandemia ne-a schimbat complet viețile și ne-a obligat să ducem un alt mod de viață. Educația este unul dintre domeniile care a trecut prin cele mai multe schimbări de la începutul pandemiei. După ce se termină această criză sanitară, toți se întreabă cum vor arăta din nou școlile și ce se va întâmpla cu elevii. Despre aceste aspecte a vorbit ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cum vor arăta școlile după pandemie

Deși toți ardem de nerăbdare să revenim la viața obișnuită, nu ne gândim cât de schimbată va fi ea după pandemie. La astfel de schimbări se așteaptă ministrul Educației și în ceea ce privește școala, care nu va mai arăta deloc ca înainte.

Sorin Cîmpeanu se gândește că elevii se vor fi obișnuit atunci deja cu modul de învățare online și le va fi mai ușor să utilizeze tot felul de echipamente IT, se va merge mult pe digitalizare și profesorii vor fi mai pregătiți, având în vedere că au trecut prin multe schimbări de-a lungul timpului, încă din martie 2020.

”După ce vom fi încheiat această perioadă de criză pandemică, și cu siguranță o vom încheia, sperăm, cu toții, cât mai curând, cine își imaginează că școala își va reveni exact în momentul în care pandemia a găsit școala, momentul martie 2020, se înșeală.

Nu va mai fi la fel. Se va merge mai mult pe partea de digitalizare, se va merge mai mult pe partea de predare online, dar predare online acolo unde sunt întrunite condițiile și mă refer aici la conectivitate, mă refer la disponibilitate de echipamente IT și mă refer, foarte important, la profesori pregătiți să predea online”, a spus Ministrul Educației.

Cîmpeanu vrea ca anul școlar să se încheie cum trebuie

În ultima vreme, s-a vorbit tot mai mult despre diferite schimbări în ceea ce privește examenele naționale și încheierea acestui an școlar. Ministrul speră că ceilalți colegi ai săi, responsabili de gestionarea pandemiei, vor înțelege că este nevoie ca anul școlar să se încheie cu bine, fără să-i afecteze pe elevi.

Mai mult, el nu vrea să ia în calcul desfășurarea online a examenelor naționale și vrea ca ceilalți să înțeleagă cât de necesare sunt pentru elevi Evaluarea Națională și Balacaureatul. Astfel, Cîmpeanu vrea ca oricine să poată merge la examen, să primească o permisiune în acest sens, indiferent dacă vine dintr-o zonă carantinată.

”Acest an școlar 2020/2021 se va încheia. Examenele naționale, în acest an școlar, se vor derula. Se vor derula cu prezența fizică. Chiar și în localitățile carantinate. Am inițiat discuții la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, discuții care mă îndreptățesc să sper că va exista înțelegere din partea colegilor pentru a se acorda permisiunea, pentru a se face o excepție, pentru susținerea examenelor naționale având în vedere importanța lor pentru viitorul oricărui tânăr.

Și Evaluarea Națională, și Bacalaureatul sunt determinante pentru viitorul tinerilor. Sunt convins că va exista această înțelegere, dacă va fi cazul. Sperăm să nu fie cazul, să nu fie localități carantinate”, a dezvăluit Sorin Câmpeanu la Pro Tv.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top