Categorii Sanatate

Medicul Virgil Musta avertizează. Valul doi a venit deja în România

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă și la alte activități de dinainte de pandemie. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate. În acest context, medicul Virgil Musta susține că valul doi de coronavirus este deja prezent în România, cel puțin local, având în vedere că în anumite zone numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei.

în anumite zone din România, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei

Medicul Virgil Musta susține că în unele zone ale țării, valul doi al pandemiei deja a venit. Chiar dacă specialiștii prevedeau reizbucnirea cazurilor abia în noiembrie-decembrie, se pare că lucrurile au evoluat mult mai repede spre rău și situația s-a agravat. Astfel, în orașele turistice, precum Brașov sau București, a crescut semnificativ numărul de persoane infectate cu noul coronavirus, ceea ce pune în dificultate și sistemul medical, având în vedere că mai multe spitale destinate persoanelor purtătoare de Covid-19 deja sunt suprasolicitate și nu mai au locuri disponibile în acest moment.

Medicul susține că principala cauză care a dus la agravarea situației a fost neglijența oamenilor care nu cred în acest virus și nu respectă măsurile de prevenire. Astfel, dacă va continua ca lucrurile să fie la fel și să meargă în aceeași direcție și oamenilor nu se supun nici măcar acestor reguli, Musta crede că vor fi impuse restricții mult mai stricte, care să controleze situația în care se va ajunge.

La nivelul întregii țări, cazurile sunt relativ puține, comparativ cu alte state, însă, conform specialistului, dacă oamenii nu vor continua să fie responsabili și să conștientizeze ce responsabilități au în lupta cu virusul, cu siguranță valul al doilea de îmbolnăviri va veni în toată România, nu decât la nivel local.

„Asistăm deja la un val doi în anumite zone ale ţării. Sunt zone în ţară în care numărul de cazuri a crescut chiar alarmant, cum este Braşovul, Bucureştiul, unde riscul de sufocare a sistemului de sănătate este deja prezent.  Asta din cauză că oamenii nu înţeleg că există virus, că există transmitere, că trebuie să respectăm regulile şi că dacă nu le respectăm riscăm să ne relaxăm cu reguli mai stricte. Sigur vom avea şi un al doilea val.”, a declarat Virgil Musta.

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More