Connect with us
Mezzosoprana de la Iași, răpusă de o embolie pulmonară. Ce se întâmplă în corpul tău când treci prin așa ceva

Sanatate

Mezzosoprana de la Iași, răpusă de o embolie pulmonară. Ce se întâmplă în corpul tău când treci prin așa ceva

Mezzosoprana Maria Nicoară a murit în noaptea de 23 spre 24 decembrie. Aceasta a avut parte de o suferință lungă, încă din luna mai, când a suferit un accident casnic. Din primele informații, se pare că artista ar fi murit de embolie pulmonară. Află tot ce trebuie să știi despre această boală și ce se întâmplă cu corpul tău când treci prin așa ceva.

Ce înseamnă embolie pulmonară

Mezzosoprana Maria Nicoară a murit, după mai bine de 7 luni de chin. Starea ei de sănătate era una precară și primea îngrijire la domiciliu, iar medicii erau rezervați în ceea ce privește recuperarea și nu îi dădeau prea multe șanse.

Ea a ajuns în această stare după ce ar fi căzut pe scările din casă în care locuia împreună cu soţul ei, Codrin Nicoară, în comuna Aroneanu, judeţul Iaşi. Soțul ei a declarat că ea a căzut pe scări din cauza faptului că a consumat o cantitate mare de alcool. De asemenea, el a povestit că a găsit urme de vomă la capătul scărilor. În acest sens a fost deschisă o anchetă, însă Maria ar fi fost cea care ar fi putut scoate la iveală adevărul.

Cu toate acestea, cauza decesului ar fi fost o embolie pulmonară. O embolie pulmonară este un blocaj al uneia sau mai multor artere care alimentează plămânii. Acest blocaj poate apărea și la persoanele sănătoase și este cauzat de un cheag de sânge. În cele mai multe cazuri, cheagul care ajunge în plămâni provine dintr-o venă a membrelor inferioare. Aceasta este cea mai temută și mai gravă complicație.

Conform specialiștilor, embolia pulmonară produce:

  • distrugerea definitivă a unei parti a plămânului;
  • scăderea nivelului de oxigen în sânge;
  • dereglarea altor organe care nu primesc suficient oxigen,
  • deces.

Persoanele cele mai predispuse acestei afecțiuni sunt:

  • vârstnicii;
  • persoanele care au avut embolie pulmonară înainte sau al căror membru al familiei a avut;
  • au fost diagnosticate cu cancer;
  • femeile gravide, lăuzele sau cele care iau anticoncepționale.

În pericol sunt și persoanele care stau la pat o perioadă mai lungă, după intervenții chirurgicale, fracturi. În această situație se regăsește mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, care de mai bine de o jumătate de an a fost țintuită la pat. În plus, a suferit mai multe intervenții chirurgicale, cea mai recentă având loc chiar pe data de 9 decembrie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top