Sanatate

Ministrul Sănătății despre valul 3 al pandemiei: „nu înseamnă că am scăpat”. Câți români au murit de Covid-19

Ministrul Sănătății atrage atenția că deși ne aflăm pe panta descendentă a valului trei al pandemiei de coronavirus, asta nu înseamnă că am scăpat de epidemie. Ioana Mihăilă a subliniat că totul depinde de cum decurge campania de vaccinare la nivel național și de respectarea regulilor de protecție împotriva virusului.

Ioana Mihăilă: ar fi prematur să spunem că am scăpat

Ministrul Ioana Mihăilă a spus că la acest moment ne aflăm pe panta descendentă a valului trei al pandemiei și a explicat ce înseamnă asta și ce urmări poate avea. Declarațiile Ministrului Sănătății au fost făcute într-un interviu la Europa FM, miercuri seara.

„Suntem pe pantă descendentă a valului 3, nu înseamnă că am scăpat, dar că ne așteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai ușor. Nu înseamnă că am scăpat. Ar fi prematur să spunem asta. E o legătură între numărul de persoane care se vaccinează și incidență. Este foarte clar că trebuie să ne vaccinăm într-o cât mai mare proporție, așa încât incidența să fie menținută scăzută”, a declarat Ministrul Sănătății.

La fel ca și Raed Arafat, Ministrul Sănătății a spus că presiunea pe spitale a început să scadă, făcând referire la secțiile de Terapie Intensivă.

În cursul zilei de astăzi, autoritățile vor decide și anunța public măsurile de relaxare care se impun odată cu scăderea incidenței sub 1,5 în Capitală. Cel mai probabil, măsurile de relaxare vor intra în vigoare de vineri noaptea.

Câți români au murit de Covid-19

Întrebată care este bilanțul victimelor coronavirusului, Ioana Mihăilă a declarat că s-ar putea ca niciodată să nu știm câți români au decedat de Covid-19.

„S-ar putea ca niciuna dintre ele să nu ne dea un rezultat exact, aşa cum s-ar putea ca niciodată să nu ştim câte persoane au decedat de COVID în această pandemie. Fie că nu au fost raportate corect, fie că nu au fost înregistrate corect, fie că nici măcar nu au fost diagnosticate”, a precizat Ministrul Sănătății.

Raportul final al deceselor din cauza virusului Sars Cov 2 va fi prezentat joi, 13 mai 2021, în cadrul unei conferințe de presă.

Share
Scris de
Dumitrache Cristian

Acest site foloseste cookies.

Read More