Connect with us
Nelu Tătaru: Cum se va face vaccinul împotriva coronavirusului și ce legătură are cu cel antigripal

Sanatate

Nelu Tătaru: Cum se va face vaccinul împotriva coronavirusului și ce legătură are cu cel antigripal

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat duminică, 29 noiembrie, că vaccinul împotriva noului coronavirus se va face ca vaccinul antigripal, adică sezonier. Potrivit acestuia se va administra a doua doză cu rapel la 28 de zile de la prima.

Cum se va face vaccinul împotriva coronavirusului

Vaccinul împotriva coronavirusului se va face sezonier, la fel ca vaccinul antigripal. Ministrul Sănătății a declarat că speră ca, odată cu vaccinarea, să putem vedea în vara anului 2021 o scăderea a numărului de infectări cu noul coronavirus.

„Se face cu rapel la 28 de zile (vaccinul împotriva noului coronavirus – n.r.). La fel, sezonier, ca şi vaccinul antigripal. Sperăm ca, odată cu vaccinarea, să putem vedea în vară o scădere a numărului de cazuri şi să putem avea acea perioadă liberă. La fel ca şi în sezonul gripal, atunci se va face şi vaccinul anti-COVID”, a explicat ministrul Sănătății.

Tot astăzi, președintele Klaus Iohannis a declarat că speră să reușim să terminăm de tot cu această pandemie, până în vara anului viitor. Șeful statului a fost în vizită la DSP București unde le-a mulțumit voluntarilor care ajută la preluarea apelurilor.

Iohannis a ținut să precizeze că măsurile luate de către autorități încep să dea rezultate în sensul în care au încetat să crească numărul de noi infectări cu virusul SARS-COV 2.

Guvernul a aprobat strategia de vaccinare.

„Din media internațională cu siguranță ați aflat că deja sunt efectiv pregătite primele tranșe de vaccin și sperăm la începutul anului viitor să le avem și aici, în România, și să începem cu personalul medical, inclusiv studenții voluntari”, a declarat Klaus Iohannis.

Între timp mai multe localități din România au intrat în carantină. De asemenea, toată România este în carantină de noapte, în intervalul orar 23.00-05.00. Instituțiile de învățământ sunt închise, elevii învață de acasă, din fața computerelor.

Târgurile de Crăciun nu vor mai fi organizate în acest an, și nici tradționala Paradă Militară de 1 Decembrie.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top