Connect with us
Reacțiile adverse ale vaccinului împotriva coronavirusului. Profesorul Rafila avertizează

Sanatate

Reacțiile adverse ale vaccinului împotriva coronavirusului. Profesorul Rafila avertizează

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre vaccinul împotriva coronavirusului și despre posibilele reacții adverse pe care acesta le-ar putea avea asupra populației. Declarațiile lui vin la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că vaccinul anti-coronavirus a devenit speranța noastră de a reveni la o viață normală.

Reacții adverse ala vaccinului împotriva coronavirusului?

Profesorul Alexandru Rafila, care este reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății spune că nu se pune problema ca vaccinurile anti-coronavirus să producă efecte adverse care să afecteze sănătatea populației.

El a declarat că orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice, iar mai apoi printr-un proces de autorizare care este foarte laborios și ține cont de toate dovezile științifice.

„Orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice, după care trece printr-un proces de autorizare. Autorizarea, chiar dacă se petrece mai repede, peste rând, să spun așa, e un proces foarte laborios care ține cont de toate dovezile științifice. Deci nu se poate pune problema că aceste vaccinuri vor produce efecte adverse care să pună în pericol sănătatea populației”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.

Grupul de Comunicare Strategică a actualizat numărul cazurilor de infectare cu noul virus. Astfel, până astăzi, 24 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 430.605 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În total au fost declarați vindecați 304.188 de pacienți.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.753 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 23.11.2020 (10:00) – 24.11.2020 (10:00) au fost raportate 196 de decese (129 bărbați și 67 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din tară.
Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 8 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 28 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 47 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 61 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 51 decese la categoria de peste 80 de ani.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top