Connect with us
Noua tulpină de Covid încă nu a fost confirmată în România. Minsitrul Sănătății face lumină

Sanatate

Noua tulpină de Covid încă nu a fost confirmată în România. Ministerul Sănătății face lumină

În Marea Britanie a fost descoperită o nouă tulpină de coronavirus, subiect despre care s-a vorbit tot mai mult în ultima perioadă. Recent, și în România se spune că ar fi fost identificată această nouă tuplină la un bărbat întors din UK, însă specialiștii au efectuat mai multe analize și au ajuns la concluzia că nu au fost adevărate aceste presupuneri.

Nu există noua tulpină de covid în România

În ultima vreme s-a spus că noua tulpină a coronavirusului care a apărut în Marea Britanie ar fi ajuns și în România. Medicii de la Institutul „Matei Balș” au confirmat că au descoperit virusul la un bărbat întors recent în țară. Acesta avea simptome de covid și, în urma testării, s-a stabilit că este infectat cu noua tulpină, care este mai contagioasă.

După testare, rezultatele ar fi fost diferite față de cele pe care le știam pănă acum. Certitudinea nu ar fi fost de 100%, însă aceste informații au provocat panică în rândul oamenilor și medicilor, care se tem că situația s-ar putea complica.

Între timp, au fost prelevate mai multe probe pentru a vedea dacă, într-adevăr, situația s-a complicat. Totuși, Ministerul Sănătății a trimis un comunicat de presă prin care a precizat că, până în acest moment, nu a fost confirmată prezența noii tulpini.

Totodată, a fost specificat faptul că în laboratorul de genetică din cadrul Institutului sunt analizate două probe recoltate de la un pacient, care urmează, în câteva zile să confirme sau să infirme prezența acestei noi tulpini.

„Pe teritoriul României, nu a fost confirmată până în prezent noua variantă SARS-Cov-2 depistată în Marea Britanie. O nouă tulpină se poate confirma numai prin secvențierea genomului viral de către institutele sau unitățile sanitare abilitate, iar această procedură tehnică va fi definitivată zilele următoare pornind de la probele selectate în urma testării RT-PCR”, potrivit unui comunicat l Ministerului Sănătății.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top