Connect with us
Primăria Capitalei va distribui măști gratuite. Cine va beneficia de acestea

Sanatate

Primăria Capitalei va distribui măști gratuite. Cine va beneficia de acestea

Primăria Capitalei a anunțat printr0un comunicat că va distribui măști de protecție gratuit pentru pensionarii și pentru persoanele cu dizabilități care nu își permit să le achiziționeze. Solicitările trebuie transmise pe o adresă de email furnizată de primărie în comunicatul emis astăzi.

Primăria Capitalei va distribui măști gratuite. Cine va beneficia de acestea

Numărul de măşti care se vor oferi fiecarei persoane se va stabili după centralizarea solicitărilor transmise la adrese de email registratura@dgas.ro si mastiseniori@cs-mb.ro.

După centralizarea necesarului estimat, DGASMB şi Centrul de Seniori vor demara procedurile de achiziţie,conform legislaţiei în vigoare”, se arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

Vă reamintim că odată cu intrarea în starea de alertă, masca de protecție a devenit obligatorie în următoarele spați: spații comerciale, mijloace de transport în comun, locul de muncă, alte spații închise.

Potrivit anexei „Măsuri de prevenire și control a infecțiilor aplicabile pe durata stării de alertă”, atașată Hotărârii nr. 24 a CNSSU. Persoanele care nu respectă obligația purtării măștii în aceste spații pot fi sancționate contravențional conform Legii nr. 55/2020 cu privire la unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei. Amenda este cuprinsă între 500 – 2.500 lei.

Unii medici recomandă purtarea măștii de protecție cu strictețe ori de câte ori ieșiți din casă, nu doar în spațiile închise. Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, a explicat la Digi24 de ce este important să purtăm masca de protecție din clipa în care ieșim din casă, chiar dacă recomandarea este să o folosim doar în spațiile închise.

„Trebuie să ne gândim la purtarea măștii ca într-un circuit menit să ne protejeze. Dacă știm că mergem în oraș și vom folosi transportul în comun, este mult mai corect să punem masca atunci când ieșim din casă, fiind spălați pe mâini și să o dăm jos când ajungem într-o încăpere unde ne putem spăla pe mâini”.

Pentru birou, trebuie să ținem cont de recomandarea ca masca să fie purtată 3 – 4 ore, dar este important și modul în care interacționăm cu persoanele din incintă”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top