Raed Arafat avertizează! Ce se întâmplă dacă numărul cazurilor continuă să crească

27.06.2020
Raed Arafat avertizează! Ce se întâmplă dacă numărul cazurilor continuă să crească

Raed Arafat se arată îngrijorat de faptul că românii au uitat de pandemie și nu respectă regulile impuse de autorități în această perioadă. Șeful DSU i-a avertizat pe toți cei care nu cred în existența noului tip de virus și a vorbit și despre creșterea considerabilă a numărului de cazuri din ultimele două zile.

Raed Arafat avertizează! Ce se întâmplă dacă numărul cazurilor continuă să crească

Raed Arafat a povestit un episod pe care l-a trăit pe propria piele. Șeful DSU a mers într-o benzinărie târziu în noapte și mare i-a fost mirarea să vadă acolo mai mulți tineri fără mască. Nici vânzătoarele nu i-au atenționat pe cei doi, iar Arafat le-a întrebat indignat pe femei ce se întâmplă, de ce lasă persoane fără mască de protecție să intre în incinta benzinăriei.

„Ieri am intrat într-o benzinărie să cumpăr ceva de acolo, târziu noaptea. Doamnele de la benzinărie aveau mască. Au intrat patru tineri – nici mască, nici nimic. Eu m-am uitat, doamnele nu au spus nimic, au plecat și am întrebat doamnele. N-am vrut să intervin pentru că putea să iasă scandal, îți trebuia cineva cu autoritate de control ca să le spună ceva, cineva de la poliție sau patronul magazinului. Am întrebat doamnele: de ce nu le spuneți nimic? Răspunsul a fost: am încercat să spunem să nu intre fără mască și rezultatul a fost că unii au plecat fără să plătească, alții s-au certat cu noi și ne-au înjurat. Asta este problema. Oamenii nu înțeleg, tinerii cred că este o glumă”, a povestit Raed Arafat la Digi 24.

Arafat a tras un semnal de alarmă pentru toți românii care nu cred că noul tip de virus există. Șeful DSU este de părere că medicii care au spus public că noul coronavirus este o simplă gripă au avut un impact major asurpa populației. Mulți s-au relaxat pe această bază și nu mai ced în existența virusului. Din păcate numeroase persoane care au fost infectate au dezvoltat simptome foarte grave și rămân cu sechele pulmonare serioase. Acest lucru nu se întâmplă și după o biată gripă, care de obicei nu lasă urme în organismul uman.

Raed Arafat a vorbit și despre ce se va întâmpla dacă numărul de cazuri va crește în continuare.

„Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital! Primul venit, primul servit!

Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!”, a spus Raed Arafat.