Sanatate

Rafila a anunțat când va fi atins vârful pandemiei: „Cifra poate fi depășită!”

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a anunțat că vârful pandemiei este aproape. El crede că următoarele zile vor fi rezultatul comportamentului românilor de Paște. În ultimele zile, numărul de cazuri zilnice s-a menținut constant, la ordinul sutelor. Există posibilitatea ca acest numărul infectărilor să explodeze. În acest moment, a fost depășit pragul de 10.000 de persoane contaminate.

Rafila a anunțat când va fi atins vârful pandemiei: „Cifra poate fi depășită!”

Alexandru Rafila a declarat că vârful pandemiei ar putea fi atens la finalul săptămânii viitoare. Zilele ce vor urma, vor demonstra dacă românii au respectat sau nu, de Paște, măsurile impuse de autorități. Dacă situația nu se va modifica prea mult față de cea din prezent, înseamnă că eforturile de până acum au meritat. În caz contrar, România va fi din nou pusă la încercare.

„Eu cred că ne apropiem la sfârșitul săptămânii viitoare de acea cifră de 14.000 de cazuri pe care am prognozat-o. Poate fi depășită, pentru că zilele care urmează – mâine, poimâine, și zilele săptămânii următoare o să observăm dacă într-adevăr în perioada de Paște lumea a respectat măsurile. Dacă va exista o creștere rapidă înseamnă că oamenii le-au respectat mai puțin. Dacă rămânem la acest număr de 400 – 500 zilnic înseamnă că măsurile și-au atins efectul.”, a declarat Rafila.

În ceea ce privește relaxarea măsurilor, profesorul susține că situația trebuie ținută sub control. Oamenii vor avea posibilitatea de a circula fără restricții, dar vor trebui să fie în continuare atenți și să respecte măsurile de protecție, distanțarea socială, spălatul pe mâini și purtatul măștii sanitare în spații închise.

El a declarat că totul depinde de comportamentul oamenilor, de cât de responsabili vor fi, având în vedere gravitatea situației.

„Dacă reușim să respectăm regulile, reluarea activității va fi făcută cu succes. Depinde foarte mult de comportamentul nostru, cred că fiecare suntem responsabili de succesul programului.”, a adăugat Alexandru Rafila.

Vezi comentarii

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More