Connect with us
Rafila avertizează că eşarfele sau batistele nu protejează

Sanatate

Rafila avertizează că eşarfele sau batistele nu protejează

Alexandru Rafila a declarat pentru Mediafax că nu orice fel de măști improvizate este și eficient. Astfel, acesta avertizează că eșarfele și batistele nu asigură niciun grad de protecție, descurajând purtarea acestora.

Rafila avertizează că eşarfele sau batistele nu protejează. Ce măști de protecție improvizate sunt eficiente?

Președintele Societatății de Microbiologie a declarat că singurele măști care asigură o protecție ridicată sunt cele chirurgicale. Având în vedere situația actuală, și anume măștile medicinale se găsesc foarte greu, recomandă și folosirea celor improvizate, dar nu a oricărui obiect vestimentar. Sunt recomandate măștile din bumbac, care pot fi spălate cu ușurință și, ulterior, călcate, pentru o mai bună dezinfectare.

„Sigur că este mult mai eficientă aceasta de unică folosință, masca chirurgicală, dar dacă nu are, o alta ar fi, ca barieră mecanică care nu este perfectă, una făcută din material dens, care se poate spăla zilnic. Nu recomand alte obiecte vestimentare, mi se pare o greșeală recomandarea unora din administrațiile locale, eșarfe, batiste care nu protejează în niciun fel împotriva unei infecții virale, cu atât mai puțin împotriva infecției cu noul coronavirus”, a declarat Rafila.

Specialistul recomandă populației purtarea măștii în mod obligatoriu celor răciți, evitând astfel răspândirea virusului și microbilor. Pentru ceilalți, sugerează, drept cea mai bună măsură, să rămână cât mai mult la domiciliu.

De altfel, acesta recomandă purtarea mănușilor doar cadrelor medicale, pentru ca restul oamenilor să fie în continuare precauți. De altfel, încurajează spălatul mâinilor în loc de folosirea dezinfectantului. Acest este un mijloc mult mai eficient, dar și mai rapid.

În ceea ce privește purtarea vizierelor, Rafila susține că aceasta este eficientă. Vizierele protejează inclusiv ochii, care sunt un punct important de intrare a virusului. Acest dispozitiv de protecție trebuie dezinfectat constant, cu substanțele corespunzătoare. De altfel, trebuie evitată atingerea frontală a vizierei, pentru că acolo ajung, în prim plan, stropii.

 

 

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. ionas marioara

    2020-04-10T10:28:25+03:00 at 10:28

    la inceputul pandemiei am luat 50 de masti cu 44 lei. Dupa ce nu s-au mai gasit in farmacii masti a fost facut anuntul ca nu sunt necesare decit pentru cei bolnavi. acum dupa ce s-au aprovizionat din nou sunt obligatorii iar esarfele nu mai sunt eficiente. La ordinul germaniei se pot deplasa in cirduri fara masti sau declaratii. pacat ca a murit Vadim.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top