Connect with us
Se construiește un nou spital în București. Când va fi pus în funcțiune

Sanatate

Se construiește un nou spital în București. Când va fi pus în funcțiune

Vești bune pentru români. Un nou spital va fi construit în București. Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a anunțat că vor începe în curând construcțiile pentru Spitalul de Urgență ”Sfântul Vasile”. Mai multe firme de construcție s-au înscris deja la licitația pentru realizarea acestui proiect, care va începe să prindă contur în curând, imediat ce toate detaliile vor fi clarificate.

Se construiește un nou spital în București. Când va fi pus în funcțiune

Un nou spital de urgență va fi construit în București. Lucrările sunt pe cale să înceapă, însă acestea au întârziat din cauza faptului că încă nu a fost aleasă echipa care să se ocupe de realizarea spitalului. Deși licitația a început încă din decembrie, lucrurile au evoluat cu greu din cauza pandemiei de coronavirus care a încetinit procesele. Astfel, până la 30 iulie este termenul limită de depunere a ofertelor, iar 30 de firme internaționale deja s-au înscris.

Astfel, imediat după terminarea concursului coordonat de către o echipă a Ministerului Sănătății, edilul Dan Tudorache speră că lucrările vor începe în cel mult o lună sau două. Proiectul este estimat la o sumă mare, respectiv jumătate de miliar de euro și este un proiect ce nu a putut fi făcut în 30 de ani. El speră că licitațiile vor fi câștigate de o firmă românească și să aibă chiar românii ocazia de a pune pe picioare acest spital.

Tudorache a mai declarat că ridicarea spitalului ar putea dura maximum 3 ani de la începerea lucrărilor. Spitalul va ocupa o suprafață de 7,2 hectare, va avea 1.105 paturi, 37 de săli de operație și un heliport.

„E un proiect pe care noi l-am estimat undeva la jumătate de miliard de euro. E un proiect care nu a fost făcut în 30 de ani. E o necesitate pentru București. Eu îmi doresc ca după 30 iulie, când va fi depunerea ofertelor, să avem un câștigător care să înceapă construcția într-o lună, cel mult două. Eu mi-aș dori ca printre câștigători să se afle și o firmă românească.”, a declarat Dan Tudorache.

 

 

Continue Reading
You may also like...

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top