Connect with us
Noua soluție împotriva coronavirusului. Îl ține departe până la 90 de zile

Sanatate

Noua soluție împotriva coronavirusului. Îl ține departe până la 90 de zile

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. Criza generată de această boală și-a pus amprenta atât asupra domeniului de sănătate, cât și asupra altor ramuri, precum economia. Deși nu a fost găsit un tratament încă, au fost realizate numeroase studii în vederea adoptării celor mai bune măsuri de protecție. Ultima descoperire a specialiștilor este noua soluție împotriva coronavirusului, care ar putea oferi protecție până la 90 de zile.

Noua soluție împotriva coronavirusului. Îl ține departe până la 90 de zile

Acest nou produs a fost numit MAP-1. Este rezultatul unei munci de 10 ani al cercetătorilor de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie (HKUST) din Hong Kong. El oferă o protecție semnificativă, fiind bogat în nanocapsule ce conţin dezinfectanţi. Învelișul care se formează după ce este aplicat rămâne eficient împotriva bacteriilor, virusurilor sau chiar sporilor pentru o perioadă îndelungată, respectiv 90 de zile din momentul aplicării. Acesta poate fi pulverizat pe suprafețele atinse frecvent, care sunt adevărate surse de transmitere a bolii.

Profesorul Joseph Kwan de la HKUST este unul dintre cercetătorii care a dezvoltat produsul. El a declarat că acest MAP-1 este mult mai eficient decât dezinfectanții obișnuiți, precum înălbitorul diluat sau alcoolul, care nu asigură o protecție îndelungată. În plus, acesta acționează chiar și după ce s-a uscat. MAP-1 conține polimeri sensibili la căldură care încapsulează şi eliberează dezinfectanţii la contactul uman. În plus, el nu prezintă un risc și este sigur atât pentru piele, cât și pentru mediu, conform cercetătorilor.

Acest produs a fost testat clinic în acest an, la un spital și un cămin de bătrâni din Hong Kong. El a fost aprobat și pus la dispoziție pentru comercializare, urmând să ajungă în magazinele din Hong Kong luna viitoare. A fost dat spre vânzare de către Germagic, o unitate a partenerului industrial al universităţii, Chiaphua Industries Ltd.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top