Connect with us
Specialiștii au vești bune: "copiii sub 10 ani nu reprezintă un risc de contaminare, fiindcă nu..."

Sanatate

Specialiștii au vești bune: „copiii sub 10 ani nu reprezintă un risc de contaminare, fiindcă nu…”

În plină criză pandemică, specialiștii vin cu vești bune pentru români.  Au studiat virusul pentru a-i descoperi secretele, iar specialiștii elevețieni au făcut un anunț de ultimă oră legat de copiii care sunt mai mici de 10 ani.

Specialiștii au vești bune: „copiii sub 10 ani nu reprezintă un risc de contaminare, fiindcă nu…”

Conform specialiștilor copiii sub 10 ani nu au „receptorii” din organism pe care coronavirusul îi vizează. Astfel aceștia nu prezintă niciun risc de contaminare.

Această concluzie surprinzătoare a fost relevată datorită unui studiu care a vizat precis această categorie de vârstă. În Elveția copiii care au sub 10 ani își pot îmbrățișa bunicii fără frică.

„Copiii sunt foarte rar infectați de coronavirus și nu îl transmit mai departe. De aceea, copiii mici nu reprezintă niciun risc pentru pacienții de risc sau pentru bunici”, a declarat doctorul Daniel Koch, directorul diviziei pentru boli infecțioase din cadrul Departamentului Federal pentru Sănătate Publică, informează The Telegraph.

În prezent copiii de toate vârstele sunt izolați în locuințele lor alături de părinți sau bunici. Școala s-a mutat online, profesorii fac tot ce pot, iar părinții de cele mai multe ori sunt acasă. Până în toamnă nimeni nu merge la școală cu o excepție.

Doar elevii aflați în anii terminali vor merge la școală pentru 2-3 ore pe zi în perioada 2-12 iunie. Atunci vor fi 10 în clasă pentru a se pregăti pentru examenul de capacitate sau cel de bacalaureat.  Toate regulile de protecție se vor respecta, dar și unele noi: se va păstra distanța socială, se vor purta măștile, se va intra pe o parte și se va ieși pe alta.

În septembrie toți copiii se vor întoarce la școală, sperăm fără mască și teamă de infectare cu coronavirus. Momentan există un mare risc de contaminare și de aceea este bine să se păstreze distanța și să se respecte toate măsurile de protecție.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top