Connect with us
PSD îl somează pe Iohannis să prelungească starea de urgență cu 3 zile

Știri

Klaus Iohannis, acuzat că a transmis informații false

Criza generată de coronavirus continuă să îi țină pe oameni în case. Datele din țara noastră arată că încă nu a fost atins vârful pandemiei. Acest fapt nu permite reluarea activităților normale. În acest context, președintele Klaus Iohannis a declarat că școlile vor rămâne în continuare închise. Acesta susține că decizia de a suspenda orele a fost luată și după ce a analizat ce se întâmplă în celelalte țări. El a dat un exemplu de deschidere a școlilor într-o țară, despre care s-a dovedit un simplu studiu. Astfel, a fost acuzat că a transmis informații false.

Klaus Iohannis, acuzat că a transmis informații false

Președintele a susținut luni că Franța a deschis experimental școlile. În urma acestui experiment, zeci de elevi ar fi fost testați pozitiv și mai mulți dascăli ar fi ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă. Astfel, Iohannis și-a motivat alegerea de a întrerupe activitatea școlară fizică.

S-a dovedit, ulterior, că oficialii francezi contrazic spusele președintelui României. Era vorba doar de un studiu realizat la nivelul unui institut din această țară.

Marți, 28 aprilie, președintele a susținut prima conferință de presă de la debutul pandemiei. Atunci a abordat din nou subiectul școlilor închise și reacțiile la exemplul dat cu o zi înainte nu au ezitat să apară. Iohannis a încercat să-și scuze afirmațiile și a declarat că acest exemplu a primit mai multă atenție decât ar fi trebuit și că nu a furnizat informații false.

„Informația este corectă. Cred că s-a dat cam multă atenție acestui exemplu. Este doar un exemplu. Fundamentarea pentru decizia noastră am spus-o ieri și o să o repet imediat.Este un studiu făcut de Institutul Pasteur și alții, care au ajuns la această concluzie. Este verificabil și nu m-am referit la situația de ieri sau de alaltăieri din Franța, ci am spus că există un exemplu care ne arată că situația în școli este complicată. Atât. Însă decizia de a nu deschide școlile din România nu s-a bazat pe acest exemplu.”, a declarat președintele.

Aceeași informație a fost furnizată și de Nelu Tătaru. Acesta susținea că a vorbit în Franța și veștile primite nu erau încurajatoare, având în vedere că mai mulți elevi și cadre didactice s-ar fi infectat cu noul coronavirus după deschiderea școlilor.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top