Connect with us
Studiu: 1 din 3 pacienți au simptome ale coronavirusului care persistă mai mult de 6 săptămâni

Sanatate

Studiu: 1 din 3 pacienți au simptome ale coronavirusului care persistă mai mult de 6 săptămâni

Conform unui studiu de cercetători de la Universitatea din Geneva, la 1 din 3 pacienți, simptomele specifice infectării cu coronavirus se păstrează pentru o perioadă de peste 6 săptămâni. Printre simptome se numără oboseala, insuficiența respiratorie, pierderea gustului și a mirosului.

Simptome Covid care persistă peste șase săptămâni

Coronavirusul este un virus nemilos de care se scapă foarte greu. Cel puțin asta reise dintr-un studiu recent efectuat de către cercetători de la Universitatea din Geneva. Conform acestui studiu, la 1 din 3 pacienți infectați cu coronavirus, simptomele se păstrează pentru o perioadă de peste 6 săptămâni.

Pentru acest studiu, cercetătorii au urmărit evoluția a 669 pacienți infectați cu coronavirus. Ei au constatat că o treime dintre aceștia au semnalat simptome specifice virusului Sars Cov 2 și după șase săptămâni de la infectare. În această categorie sunt incluși și cei care nu făceau parte din grupurile de risc de a dezvolta o formă gravă a bolii.

Conform specialiștilor este necesară o campanie de conștientizare și de informare a faptului că și persoanele care nu aparțin categoriilor de risc pot purta virusul o perioadă mai lungă, timp în care îi pot îmbolnăvi și pe alții.

Dintre simptomele care persistă și după șase săptămâni de la infectarea cu noul coronavirus, cercetătorii au precizat că trei sunt cele mai întâlnite. Este vorba despre: starea de oboseală, insuficiența respiratorie și pierderea gustului și a mirosului.

Următorul pas al studiului va presupune urmărirea pacienţilor şi pe termen mai lung (trei, şase şi 12 luni după contractarea virusului) pentru a înţelege mai bine consecinţele pe termen lung ale COVID-19.

„Pe mulţi pacienţi îi preocupă cât vor dura simptomele şi dacă unele vor deveni cronice, dar cum nu avem un răspuns medical clar, este important să-i tratăm şi să-i ascultăm pe pacienţi”, a declarat cercetătoarea Mayssam Nehme.

În România, până la momentul actual au fost infectat cu coronavirus 524.675 de persoane, dintre care 416.797 au fost declarate vindecate.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.439 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.275 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top