Connect with us
Un specialist cere carantină totală: O să depășim 1.000 de decese pe săptămână

Sanatate

Un specialist cere carantină totală: O să depășim 1.000 de decese pe săptămână

Situația din țara noastră este tot mai dificilă. Dacă în timpul verii părea că lucrurile se apropiau din ce în ce mai mult de normal, se pare că România este într-un moment grav și este nevoie de măsuri urgente. Autoritățile au adoptat deja mai multe măsuri de prevenire a infectării, încă de la începutul pandemiei. Recent, au mai fost impuse restricții și se așteaptă rezultatele. Totuși, unii cred că aceste măsuri nu sunt suficiente și susțin că trebuie impuse unele mult mai dure. De aceeași părere este și medicul Octavian Jurma, care crede că doar prin carantină totală putem ajunge la rezultate pozitive.

De ce recomandă medicul carantină totală

În prezent, România se află în carantină parțială. Astfel, oamenii nu se mai pot deplasa noaptea, în intervalul 23.00-05.00, fără un motiv bine întemeiat. În plus, evenimentele de orice fel au fost interzise, toate școlile au trecut la regimul de învățare online, iar masca de protecție a devenit obligatorie în orice spațiu, închis sau deschis, pentru toate persoanele, inclusiv cele cu vârsta de 5 ani.

Totuși, specialistul Octavian Jurma, cel care a făcut predicții dovedite corecte ale evoluției epidemiei, consideră că singura soluție ar fi impunerea de carantină totală pentru o perioadă de 14 zile, pentru a vedea rezultate pozitive. În ultima vreme, numărul deceselor a crescut considerabil, iar specialistul crede că acest fenomen va continua și se va intensifica dacă nu sunt luate măsuri urgent.

Medicul Jurna crede că în preajma sărbătorilor riscăm să mergem la înmormântări, pentru că decesele vor ajunge chiar și la 1000 pe zi dacă infectările vor fi din ce în ce mai multe, la fel și cazurile grave, care conduc la moarte. Epidemiologul crede că săptămâna aceasta ar fi ideală pentru impunerea carantinei totale.

„Numărul de decese a început să crească la două săptămâni după numărul de cazuri și se poate urmări destul de precis care va fi acesta, pe baza acestei anticipări simple, care este rata de mortalitate raportată la numărul de cazuri detectate. E nevoie de un lockdown total timp de două săptămâni în care să stăm în casele noastre pentru a ne aduna. O să depășim 1000 de decese pe săptămână. Numărul de decese va continua să crească, chiar dacă numărul de cazuri va scădea.”, a declarat medicul.

Totuși, autoritățile din țara noastră nu iau în calcul carantinarea totală. Deși sărbătorile vor fi unele atipice, oficialii responsabili de situația din țara noastră susțin că vor controla situația cu ajutorul măsurilor de prevenire deja în vigoare.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top